Diákújságíróink cikkei

Ezért a Grincs az egyik legjobb karácsonyi film

Szerző: Csákány Tifani 9.C

A Grincs (2018) című film mára már igazi hagyománnyá vált a családok körében. Szinte nem telik úgy el karácsony, hogy a Tv-ben ne vetítették volna legalább egyszer valamelyik verzióját. De ha te nem hallottál róla, vagy esetleg nem ismered a történetet, akkor mindenképp olvasd el ezt a cikket, és ha tetszett, akkor semmiképp ne hagyd ki a karácsonyi film listáról.
Ez a kedves kis animáció vicces jelenetekben, és komoly tartalmakban egyaránt jeleskedik. Ahogy egyre jobban megismerjük a film elejétől kezdve „Ki” falva lakóit és a zöld, elsőre mogorva természetű főhősünket azt gondolhatjuk, hogy ez is egy sablon történet lesz, ahol végül a jó győzedelmeskedik, de lássunk át a színesen vibráló gyermeteg köpeny túloldalára, és vegyük észre, hogy igen is komoly, és mély érzéseket közvetít felénk ez a történet. Maga a sztori azt szeretné bemutatni, hogy minden emberben van jó, és a gonosz külső mögött ott lapul a fény. Ez bizonyára így is van, de maguktól az emberek nem fognak megváltozni, segítenünk kell egy mosollyal, egy kedves szóval, végülis a karácsonynak az lenne a lényege, hogy mindenkivel megosszuk a bennünk szunnyadó boldogságot. Ez a film is erre törekszik…ezt tanulhatjuk meg belőle, hogyan osszuk meg a boldogságunkat olyan emberekkel, akiknek nem jutott.
Bátran tudom ajánlani egyaránt a fiatalabb, és idősebb korosztálynak is, hiszen meg van benne minden, ami egy karácsonyi filmnél elengedhetetlen.

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek!