Iskolánkról

Kollégium

Kollégium

Itt olvashatsz néhány lényeges információt a kollégiumunkról. A szöveg végén, ha lejjebb görgetsz, különböző menüpontokból választhatsz csupa hasznos tudnivalóval, mint például a kollégiumi napirend, vagy a szükséges felszerelések. 

A kollégiumot 2002-ben ünnepélyes keretek között neveztek el Dr. Béres Józsefről, a nemzetközi hírű tudományos kutatóról és feltalálóról.

2021-ben fejeződött be a kollégium felújítása, a szobák és folyosók padlói új burkolatot kaptak, kicserélésre kerültek a helyiségek és a beépített szekrények ajtói, valamint új emeletes ágyak érkeztek.

Amennyiben felvételt nyertél intézményünkbe és kollégista szeretnél lenni, az iskolába történő beiratkozáskor kell kitöltened a jelentkezési lapot.

  • INGYEN biztosítunk számodra kollégiumi elhelyezést, ha nappali munkarendben tanulsz nálunk, csak igényelned kell.
  • INGYEN használhatod a kollégium területén elérhető WIFI hálózatot.
  • Napi háromszori étkezést vehetsz igénybe térítési díj ellenében.
  • Béres Alapítvány a Teljes Életért ösztöndíjjal támogatja kollégiumunk kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákjait.
Így néz ki a kollégium

Ahhoz hogy a kollégiumból átballagj a tanterembe, ki sem kell menned télen a hidegbe, mert a diákok szobái és a tantermek egy épületben helyezkednek el, így csak át kell sétálnod egyik szárnyból a másikba.

A kollégiumi rész 2 emeletes, a lányok szobái a felső szinten, a fiúké pedig az alsó szinten helyezkednek el. 4 férőhelyes, főleg emeletes ágyas szobában kaphatsz helyet, amelyet ízlésednek megfelelően rendezhetsz be.

Az első emelet előterében van társalgó, ahol tévézhetsz és beszélgethetsz a barátaiddal.

Kollégium társalgó

Kollégium társalgó

A földszinten található a kollégiumi rendezvények helyszínéül is szolgáló ebédlő ahol térítési díj ellenében biztosítunk számodra étkezést.

ebédlő

ebédlő

Tanítási idő alatt az iskolabüfében is vásárolhatsz szendvicseket és innivalót, de ha szeretnél még valami mást is venni, akkor a délutáni kimenő idő alatt körülbelül 5 perc sétával 3-4 élelmiszer üzletet is elérhetsz.

Milyen programokba kapcsolódhatsz be a kollégiumban?

Elsős gólyaként az év első napjaiban bekapcsolódhatsz a kollégium életébe, új barátokat szerezhetsz. Sétára viszünk Záhonyban, hogy megismerd a várost és megcsodáljuk együtt a Tisza folyó festői látványát.

Csatlakozhatsz az iskolai szakkörökhöz: színjátszókör, Lego robot szakkör, diákújságíró és média szakkör, honismereti kör, elsősegélynyújtó szakkör, stb. ezekről bővebben itt olvashatsz.

Igénybe veheted az iskolában található kondícionáló termet is.

Kondícionáló terem - kollégium

A kollégiumban szórakoztató rendezvényeken vehetsz részt, mint a karácsonyi, farsangi műsorok, verébavató. Besegíthetsz a negyedikesek búcsúztatásába, és nőnapon a lányokról sem feledkezünk meg. A tanév végén általában bográcsozással egybekötött szalonnasütéssel zárhatod velünk az évet.

Részt vehetsz még kirándulásokon és színház látogatásokon is, de a kollégiumon belül gyakran tartunk sakk, darts, futball, és ping-pong versenyeket is.

Szóval mi arra törekszünk, hogy jól érezd nálunk magad, nyugodtan tanulhass. Azon leszünk, hogy érdeklődésednek megfelelő elfoglaltságot találj, kihozd magadból a maximumot és a második otthonodra lelj nálunk!

Mi található a közelben?

Az iskolától körülbelül 300 méterre található a művelődési házban elütheted az időt, ha alkalmanként mozi vagy színház előadáson, esetleg kiállításokon veszel részt.

A ZVSC sportpálya is közelben van, ahol focizhatsz, futhatsz, sétálhatsz vagy akár csak kiszellőztetheted a fejed, télen pedig korcsolyázhatsz a jéggel borított salakpályán.

Ha kedveled az úszást, az év minden napján hódolhatsz a szenvedélyednek az iskola mellett található uszodában.
A közeli Dr. Béres József Parkban alkalmanként rendezvényeken vehetsz részt, sétálhatsz, vagy leülhetsz a barátaiddal beszélgetni.

Záhonyban minden nagyon közel van, ezért néhány perc sétával elérhetőek az élelmiszerüzletek, papír bolt, gyógyszertár vagy éppen a posta, de erről van egy bővebb leírásunk is itt.

Görgess lejjebb ha még több dologra vagy kíváncsi a kollégiumi élettel kapcsolatban, válassz az alábbi bejegyzések közül:

További hasznos információk

Pillanatképek