Diákújságíróink cikkei

Hunter X Hunter – anime

Szerző: Ugrai Dávid 12.A

A következő anime, amit be szeretnék mutatni az a Hunter X Hunter. Már másodjára néztem meg, de most sem éreztem azt, hogy unalmas lenne.

Eredete

Jelenleg 148 része van, és 2 film készült belőle. A Hunter X Hunter japán Manga sorozat, amelyet Togasi Josihiro írt és illusztrált. A Mangát 1998. március 3-án kezdte el kiadni a Weekly Sónen Jump magazinba, habár 2006-tól kezdve gyakran tartott szünetet a kiadással. 2017 januárjáig 360 fejezetet 34 kötetben jelent meg a Shueshia gondozásában. 1999-ben a Hunter X Hunter egy 62 részes animét kapott a Nippon Animation gondozásában, Furuhasi Kazuhiro rendezésében. A Fuji TV vetítette.

Szintén a Nippon Animation gondozásában három különálló Ova, azaz Original Video Anination (Olyan animéket jelöl, amelyeket már valamilyen adathordozón való kiadásra készítenek.) is készült, melyet 2002 és 2004 között adtak ki és összesen 30 részt foglalnak magukba. Az OVAk a Manga egy további ívét dolgozzák fel, így akár a sorozat részének tekinthetőek. A második anime sorozatot már a Madhouse készítette és a Nippon Television vetítette 2011 októbertől 2014 szeptemberéig. 2013-ban két film készült a sorozathoz. De több zenei CD, videojáték és musical is készült a Hunter X Hunter sorozathoz. Angolul a Víz Media adja ki a mangát 2005 áprilisától, az animét pedig Funimation Channel vetíti 2009-től. A Hunter X Hunter a Shueshia kiadó egyik legismertebb sorozata, Japánban csak 2014-ig több, mint 66 millió példányban keltek el a kötetek.

Története

A történet főszereplője egy Gon Freeccs nevű 12 éves gyerek, aki a Bálna szigeten nevelkedett, unokatestvére és nagynénje vigyáztak rá. Gonnak azt mondták, hogy a szülei elhunytak viszont egy Kite nevű férfi elárulta az igazságot: az apja életben van és vadászként dolgozik. Gon elhatározta, hogy elhagyja a Bálna szigetet. Vadász vizsgát akart tenni, hogy így megtalálhassa apját, és megtudja, miért választotta a vadász létet helyette. Út közben találkozott két emberrel, akik szintén a vizsgát akarták letenni: Kurapikával, és Leorioval. Együtt érkeztek meg a vizsga első helyszínére, ahol Gon összeismerkedett egy vele egykorú gyerekkel, Killua Zoldykkal. Ekkor már négyen vágtak bele a vadász vizsga letételébe.

Véleményem röviden

Gon És Killua barátsága rendkívül szoros. Ez abban is megnyilvánul, hogy a történetben mindig együtt vágnak bele az izgalmasabbnál izgalmasabb kalandokba. Gon és Killua barátsága rámutat arra, hogy milyen a bizalom és az egymással való törődés. A karakterek Gonnal az élen igazán jól kidolgozottak, ez például kiemelkedően tetten érhető Kuropika és Killula személyiségénél, hiszen kiválóan alátámasztja a történet a jelemfejlődésüket. A szereplők felépítésének köszönhetően maximálisan átjön a Hunter X Hunter mondanivalója a néző számára, könnyen azonosulhatunk a szereplőkkel. Külön időt szántak Killua családjának a kidolgozására, akiknek szintén fontos szerepük lesz későbbiekben, ez a rész is rendkívül magával ragadott. A sztori tényleg izgalmas, sohasem laposodik el, és mindig képes újat mutatni. A látvány és a helyszínek is szemet gyönyörködtetőek, mindez meg van fűszerezve rengeteg humorral, és folyamatosan zakatoló cselekménnyel. Amit talán kiemelnék, azok a harci jelenetek.  Iszonyatosan izgalmasak és pörgősek, elképesztően jó az összecsapások animációja. Összeségében nem igazán tudnék benne hibát találni, de ez csak az én szemszögem. Aki szereti a kaland animéket, annak ez remek választás lehet. Ha valaki most szeretne megismerkedni ezzel a világgal, kezdésnek is bátran ajánlom.