Média csapatunk

Iskolánkban médiacsapat működik. Cikkeket írunk, az iskola honlapjára, filmeket  forgatunk és rádióműsorokat is készítünk.

Ha a csapatunk tagja leszel, az iskola online felületeire fogjuk publikálni írásaidat. Olyan témákban írhatsz cikkeket, vagy verseket, amelyek közel állnak hozzád.

Ha a filmkészítésben szeretnéd kipróbálni magad, szerepelhetsz, operatőrködhetsz, fényképezhetsz.  Általában az iskolának készítünk valamilyen promóciós videót, amelyek során iszonyatosan sokat nevetünk, hiszen igazán szeretjük a humorra építeni a filmjeinket.

Mostanában már rádíóműsorokat is készítünk, ezeket főleg valamilyen ünnep alkalmával, de előfordult már, hogy novella felolvasó versenyre vettünk fel hanganyagot, vagy éppen online szavalóversenyre rögzítettünk videót.

A Digitális Közösségi Alkotóműhely foglalkozások keretében már két szuperhős cosplayt is készítettünk, 2021-ben Dr. Strange-t, akivel elhoztuk az "Erő legyen veled" filmes jelmez- és díszlettervező verseny 1. helyét a következő verseny alkalmával 2023-ban pedig a közönség által legjobbnak ítélt alkotás díját hozhattuk haza Robotman megalkotásáért.

2023-ban a média csapat saját iskolai témájú és humoros társasjátékot tervezett, amely a Kandó-héten került bemutatásra. A diákok a Gazdálkodj Kandósan! társasjátékban kipróbálhatták, hogy ki a jobb gazdálkodó közülük.

A foglalkozásokat délután szoktuk tartani, általában csütörtökön 4 órától fél 7-ig, de projekttől függően előfordul, hogy több alkalommal is egy héten. Főleg kollégisták vesznek részt a szakkörön, de vannak olyan diákok is, akik online vesznek részt a csapat életében. A foglalkozások alkalmával  megbeszéljük az éppen aktuális terveket. Szoktunk társasjátékozni is, ami nemcsak mindig vidám hangulatban zajlik, hanem rendkívül jó fejlesztő hatással vannak a diákokra. Itt kizárólag modern társasjátékokat használunk, amelyek már bőven túlmutatnak az egyszerű kockadobálásnál.

A csapat külön irodával rendelkezik a kollégiumban.

A csapat tagjai 2022/2023:

  • Ács Máté Péter 11.A
  • Csákány Tifani 12.C
  • Bak Roland 10.A
  • Dienes Dávid 5/13..A
  • Ember András 13.A
  • Lakatos Mátyás 14.B
  • Szolnoki Mária Magdolna 10.A
  • Kindák Evelin 12.C

Főszerkesztő és a csapat vezetője:
Rutkai Krisztina
Az iskola Facebook, Instagram, TikTok és Youtube csatornájának kezelője,  fótós, videós és szöveges tartalmak készítője.

A médiacsapat néhány filmje:

Ez is érdekelhet

Még több infó a diákújságírókról