Diákújságíróink cikkei

Anime - Mi az az anime Black Clover

Black Clover – az anime

Szerző: Ugrai Dávid 11.A

A kezdetek

A Black Clover mangáját és történetét Yuki Tabata tervezte és illusztrálta, aki 20 évesen kezdett el dolgozni képregényművészként. Mielőtt elindította volna saját sorozatát Toshiaki Ivashironál dolgozott asszisztensként.
2011-ben Tabata benevezett egy egylövésű versenyre (egyfejezetes képregény), amelyen 1. helyezést ért el. Ebből írt teljes történetet, amely a Weekly Shonen Jump folyóiratban futott 2012 és 2013 között.
Ezek után újabb darabot tett közzé, amely a Black Clover volt, ezt 2016 február 16-án jelentették be.
2017 első felében lett a 28. legkelendőbb manga Japánban, egy évvel utána pedig a 24.

A mangát a mai napig írja Tabata és két hónap kihagyás után már az utolsó kanyarnál jár a befejezéséig. 2023 június 16-ra lett bejelentve a belőle készülő film a japán mozikban, nemzetközileg pedig a Netflix fogja hozni.

Black Clover története:

A történet műfaja kaland-fantasy, amely a középkorban játszódik egy olyan világban, ahol a mana belső erő és azon belül varázserő létezik. Ez minden emberben jelen van.
A sorozat középpontjában Asta, az árva gyerek áll, aki egy árvaházban nevelkedett egy Hage nevű faluban és varázserő nélkül született. Asta itt fejleszti fizikai erejét az erdő mélyén. Ugyanakkor az árvaházba került egy Yuno nevű gyermek, aki Astával nőtt fel. A nagy különbség kettőjük között, hogy Yuno csodagyerekként hatalmas mágia erőt birtokol Astával ellenben.

A gyerekek 16 éves korukban a falu könyvtárában mennek, ugyanis hagyomány a griomár kiválasztás, amely egy varázskönyv. Ez segít nekik a varázslatok kibocsátásában és irányításában. Yuno egy különleges 4 levelű lóherés könyvet kapott, amelyet az első varázslókirály birtokolt. Asta nem szerzett a kiválasztáson griomárt mivel nem rendelkezik mágiával. Azonban később megjelent egy titokzatos 5 levelű griomár, amely teljesen el volt gyötörte, de a könyvből egy ismeretlen erejű különleges kardot vett át Asta, aminek az a képessége, hogy semlegesíti a varázslatokat.

Mindkettőjük nagy álma, a királyság legmagasabb rangja, a Varázsló Királyi cím, emiatt riválisokká válnak, de legjobb barátok is egyben.

Black Clover eriválisok

A legnagyobb probléma az, hogy a királyság legszélén laknak egy kis faluban, így a közelben semmilyen varázshasználatot nem tudnak elsajátítani. Ez azonban nem állítja meg őket. A nagy elhatározás után elindultak a központba, ahol varázslóvizsgát szeretnének tenni, hogy egy lépéssel közelebb kerüljenek álmukhoz.
Asta és Yuno átmennek a varázslóvizsgán és mindketten külön osztagba kerülnek, hogy varázslovagokként megvédjék a királyságot. Asta a Fekete Bikák osztaghoz kerül, amelyet a selejt osztag gúnynevet viseli. Yuno az Arany Hajnal csapatát erősíti. Ez a királyság legnagyobb és legkiemelkedőbb osztaga.

Black Clover

Mindketten küldetésekre járnak, és a vizsga utáni történet egyre jobban kezd kibontakozni. Nagyobb figyelmet kap a többi karakter bemutatására és a harc jelenetek.

Astáék egyik küldetésük végrehajtása közben találkoznak az Éjféli nap szemei csoporttal, akiknek a célja a királyság elpusztítása. A szervezet hátterében egy Démon áll.
Mindezek után a mágikuslovagoknak meg kell küzdeniük a szomszédos Ásó királysággal, akik a leharcolt Astaék királyságát akarják lerohanni.

Az Ásó királyság tervei hátterében egy Sötét Triád nevezetű hármas áll, akik démoni erővel rendelkeznek és az a céljuk, hogy kiengedjék a démonokat a valós világba.

Az animében összesen 170 rész van eddig. A történet 2024-ben folytatódik. Astáék célja, hogy megakadályozzák a démonok szabadon eresztését és végleg leszámoljanak velük.Az animében Asta karaktere a kedvencem, mivel rendületlenül hajszolja az álmát, az erőhiány ellenére soha fel nem adó szellemerővel.

Záró gondolatok

Nemes és elszánt személyiségével a körülötte lévőkre is hatással van, így együtt válnak egyre erősebbé.
Igazából annak ajánlom, aki türelmesen végig tudja nézni, mivel az eleje lassú ütemben halad, és csak a negyede környékén kezdenek felpörögni az események. Összeségében egy érdekes anime kiváló sztorival, szépen kidolgozott karakterekkel.