Diákújságíróink cikkei

5 hasznos tipp, hogyan kapcsolódj ki suli után

Szerző: Szabó Dominika 10.C

Előfordul, hogy unatkozol iskola után, vagy nincs kedved még tanulni? Esetleg kollégista vagy, ezért minden perced be van osztva? Akkor ez a cikk neked szól! Most felsorolunk néhány hasznos tevékenységet, amivel el tudod ütni az időt úgy, hogy még jól is jársz vele.

1) Menj el sétálni!

A sétálásnak számtalan előnye van. Kimondottan jó arra, hogy egy nehéz nap után kiszellőztesd a fejed, vagy ha ideges vagy, akkor a friss levegő lenyugtat. A természettől jobb kedved lesz, és még az is lehet, hogy megjön a kedved a tanuláshoz.

2) Hallgass zenét!

Feküdj le az ágyra, dugd be a fülhallgatót és csukd be a szemeidet. Szó szerint csak relaxálj.

3) Aludj egy órát!

A korán kelés miatt, pláne, ha bejárós vagy és fél órát kell utaznod oda-vissza, akkor eléggé fáradt lehetsz. Igyekezz beiktatni egy délutáni fél óra-egy óra alvást, de fontos, hogy ne többet, mert a délutánodat is elveheti meg hát este nem fogsz tudni időben elaludni.

4) Sportolj!

A mai világban nagy szerepet játszik a sport egy ember életében. A fiatalok már nincsenek hozzászokva ahhoz, hogyan sportoljanak telefon nélkül. Itt az idő, hogy elkezd! Ha csak futsz egy fél kilométert, már az is jó. Egy kiadós edzés után jobb lesz a közérzeted, a hangulatod, felszabadult érzést fog kelteni benned.

5) Olvass!

Ha tudod azt, hogy milyen típusú könyvet szeretsz, akkor hajrá! Először is hasznosan töltöd el az idődet, bővül a szókincsed, és javul a helyesírásod.

Remélem ez az 5 pont segített neked abban, hogy aktívan töltsd el a szabadidődet.