Diákújságíróink cikkei

5+1 tipp, hogy feltöltődj ősszel

Szerző: Ember András 13.A

Ebben a cikkben be szeretném Neked mutatni, hogy miért is szép az ősz, mit testesít meg. Ha Te is annyira imádod ezen évszakot, mint Én, nos akkor bizony jó helyen jársz. Adok számodra 5+1 olyan tippet amelyet mindenképpen ki kell próbálnod, és amelyekkel garantáltan át tudsz szellemülni és rá tudsz hangolódni erre a színekben és élményekben gazdag kavalkádra.

Sokan úgy tartják, hogy az Ősz a melankólia időszaka és hogy az elmúlást szimbolizálja az, ahogyan a fák megválnak leveleiktől, s azok pedig a földre hullanak élettelenül, sárga és aranybarna színeikben, mindeközben pedig az idő egyre barátságtalanabbá válik. Az év ezen szakaszának ez a különlegessége, és nem feltétlenül csak erről szól, nem csak ezen negatívumokat tartogatja és foglalja magába.

Szemet kápráztató látni azt ahogyan, a lehulló levelek aranybarna és citromsárga pompájukban tündökölnek és azt, ahogyan az őszi szellő forgatagában életre kelnek, és egy olyan időszak hínökeivé válnak, amely más mint a többi. Ilyenkor rendre kedvet kapnak a fotózás szerelmesei, hiszen remek tájképeket lehet készíteni, fákról, bokrokról vagy éppen az ezer színében pompázó levélszőnyegről. A keserédes idő pedig számos írót és költőt ihletett meg, műveiket olvasván pedig a lelkünk nem marad hidegen.

És most az 5 tipp amelynek szerepelnie kell a bakancslistádon mindenképpen:

1. Tégy hatalmas és nyugodt sétákat abban a bizonyos őszi erdőben, vonulj el a világ zajától, állj meg ebben a rohanó világban, végy egy mély lélegzetet, és élvezd ki a táj nyújtotta lehetőségeket.

2. Fuss egyet a reggeli ködben, nos tudom, nem egy csábítóan hangzó tipp, de hidd el nekem, hogy nagyon is feltöltő élmény. Gondolj csak bele, hogy milyen csodálatos és felemelő érzés látni a nap első sugarait, természetesen megfelelő öltözékben, hazaérvén pedig ne felejtsd el meglepni magad egy bögre forró teával, vagy pedig tejszínhabos kakaóval.

3. Készíts képeket a tájról, mert Neked tetszeleg a táj, és arra vár, hogy megörökítsd azt, hogy mindig emlékezz erre az őszre, mert minden ősz más más.

4. Kihagyhatatlan, hogy készíts őszi profil képet/képeket, bizonyára sokszor találkoztál már a közösségi felületeken/ platformokon ősz ihlette képekkel, amellett hogy jól variálahtó színeket ölthetsz fel, még hangulatossá is teheted a profilodat.

5. Végy egy jó könyvet és egy pokrócot, helyezkedj el kényelmesen az ablakodban vagy annak közelében és olvass, rugaszkodj el képzeletben a földről.

+1 Tarts filmmaratont, bújj be az ágyadba, és nézz olyan filmeket amelyek jókedvre derítenek, a lényeg, hogy pihenj és töltődj fel.