Diákújságíróink cikkei

Valentin nap közeledtével könyvajánló – Két lépés távolság

Szerző: Csákány Tifani 9.C

A Két lépés távolság című film 2019 tavaszán debütált előszőr a mozikban, hatalmas sikert hozva ezzel a kiadó filmstúdiónak, de nem is ez a lényeg, mert én most a könyvről szeretnék írni. A közelgő szerelmesek ünnepe előtt ez a könnyed kis sztori remekül megérteti velünk azt, hogy attól hogy szeretünk valakit, még nem jelenti azt, hogy együtt is lehetünk.

A sztori alapvetően két beteg fiatal Will és Stella történetét mutatja be, akik egy betegség miatt nem érhetnek egymáshoz, és meg kell tartaniuk a két lépés minimum távolságot.

Viszont ami érdekes az az, hogy nem kellet megölelniük, vagy megcsókolniuk egymást, és mégis tudták mind a ketten mit éreznek. Ha elolvasod, vagy megnézed filmen ezt a történetet, akkor azt szűrheted le belőle, hogy nem kell testi kapcsolat a szerelemhez. Van egy mögöttes tartalom is, egy háttér szál, amit a legtöbben nem vesznek észre, az pedig nem más, mint az idő múlása, az, hogy természetesnek vesszük az életünket, de mi van, ha holnap már nem lesz, mi van, ha elkapsz egy olyan vírust vagy betegséget, ami lassan apránként végez veled. Ez az igazi mondanivaló, éljünk meg minden percet, éljünk meg minden születésnapot úgy mintha az utolsó lenne, ne féljünk elmondani annak a bizonyos valakinek mit is érzünk, lehet csalódás, lehet boldogság, de mindenképp könnyebb lesz.

Ha erősen beleképzeljük magunkat a történetbe, valahol tudunk azonosulni azzal a félelemmel és vággyal, ami az egészet körülveszi. Bárki bármennyire tagadja, vágyunk arra az izgalomra, amit egy kapcsolat adhat.

Adjuk át magunkat ezekben a napokban azoknak az érzelmeknek, amik boldoggá tesznek ilyen-olyan módon, ragadjuk meg az alkalmakat, mert nem tudjuk lesz -e még esélyünk.