Diákújságíróink cikkei

Nőnapi könyvajánló

Ajánló szerzője: Hamza Elizabet 11.B

K. A. Tucker: Ten Tiny Breaths ( Tíz apró lélegzet)

Az elején azt gondolná az ember, hogy egy romantikus, szirupos és túl érzelgős történetről van szó, ahol a lány beleszeret a srácba és minden happy, de aztán a végén sokkal több minden van itt, amiért érdemes elolvasni a könyvet. A fülszövegből kiderül persze hogy ez nem egy egyszerű történet, de az olvasás közben jöttem rá, hogy mit tartogat. Van a végén egy komoly fordulat, amiről túl sokat nem akarok elmondani, mert mindenképpen megéri a könyvet elolvasni.

Fülszöveg!

Négy évvel ezelőtt Kacey élete borzalmas fordulatot vett, mikor egy részeg sofőr miatt elvesztette szüleit, a barátját és a legjobb barátnőjét. A baleset emléke még mindig kísérti, még mindig halja édesanya utolsó lélegzetét, és nem akar mást, mint hátrahagyni a múltat. Kacey és tizenöt éves húga, Livie, két buszjeggyel felfegyverkezve maga mögött hagyja a Michigani Grand Rapidsot, hogy újra kezdjen Miamiban. Először alig tudnak megélni, de Kacey nem aggódik. Ő mindennel elbír – kivéve a titokzatos kékszemű szomszédjával az 1D lakásból.

Először csodálattal tekintettem a lányra, aki megpróbálja húgával túlélni ezt a borzalmas világot. Felnéztem rá, amiért ilyen erős és eltökélt. Valahol sajnáltam is, mert egyértelmű volt, hogy Kacey azért épített maga köré egy négy méteres falat, hogy megpróbálja fájdalmak nélkül túlélni, ahelyett, hogy bárki felé is nyitna, vagy valakivel megbeszélné a problémáit.

Ez az egyik kedvenc könyvem. Ajánlom mindenkinek, aki szereti az erős érzelmekkel,  titkokkal átszőtt történeteket;)