Diákújságíróink cikkei

A távolság relatív

Könyvajánló – Kasie West: A távolság relatív

Szerző: Hamza Elizabeth 11.B

„Annyi lehetőséged van, amennyit teremtesz magadnak. „

Kaise West ifjúsági romantikus regényétől nem könnyű távolságot tartani, hiszen már az első fejezetből egy olyan sodró lendületű, bájos történetet kap az olvasó, amit nagyon nehezen lehet csak félbeszakítani.

A távolság relatív
Forrás: Moly.hu

A főszereplő, Caymen, édesanyja bababoltjában dolgozik épp, amikor beállít egy gazdag ficsúr, aki nagymamája születésnapjára keres ajándékot. A jóképű Xander azonban ezután is visszatér, ám már közel sem a cuki porcelán babák kedvéért. Hamarosan kiderül, hogy kiváló anyagi helyzetük ellenére valamiben mégis hasonlóak, hiszen mindketten ugyanabban az élethelyzetben vannak. 17 évesen ki kell találniuk, mihez kezdjenek a jövőjükkel. Emiatt karriernapokat kezdenek szervezni egymásnak.

A szarkasztikus, jó humorú főszereplő, a csoda fiú, akibe kislányként vagy fiatal felnőttként legalább az életben egyszer mindannyian beleszeretünk. Az első szerelem bája, a hangulatos bababolt, a gőzölgő forró csokinak, a függőséget okozó áfonyás muffinnak és a szereplők önkeresése teljesen csodálatos. Lendületes, sziporkázó szórakoztató írás.

Caymen szarkazmusát imádtam, sokat nevettem rajta, néha magamra ismertem benne.

Xander karaktere nagyon aranyos, odaadásával rögtön belopta magát a szívembe.

Caymen és Xander története nem mindennapi, de nem is egy „hihetetlen„ történet. Tipikus ifjúsági, érzelmekkel és érett, nem idegesítő karakterekkel. Ajánlom az összes tininek, az összes romantikus lelkű embernek. Nem fogjátok megbánni, ha elolvassátok! J

Spoiler!

-Mi az, amit nem csináltál meg, pedig szeretted volna? Megvonom a vállam.

-Nem tudom. Igyekszem nem gondolni rá. Tökéletesen elégedett vagyok az életemmel. Szerintem a boldogtalanság a be nem teljesült elvárásokból fakad.