Diákújságíróink cikkei

Így válassz ajándékot karácsonyra a szeretteidnek

Szerző: Kiss Olívia Tímea 12.A

Igen, már nyakunkon van az ünnep, de megeshet, hogy vannak néhányan, akik még nem találták meg a megfelelő ajándékot egy-egy rokonnak, barátnak. Néhány tippel és tanáccsal szeretném segíteni ezeknek a kétségbe esett kutatóknak a munkáját.
Először is, fontos, hogy végiggondold, hogy a választott személy érdeklődési köre mennyire tudná befolyásolni a helyzetet. Van e- esetleg olyan hobbija, ahová szívesen elkél néhány apróság, de még nem szerezte be, viszont segítené a munkáját.
Megeshet, hogy kifejezetten egész évben hangsúlyozott valamit, amiért teljesen odáig volt. Ez is lehet egy irány és lehet efelé támolyogva keresgélni.
A mai modern világban, ugyan mit is tudnánk még segítségül hívni ha nem a szipi-szupi social média által kínált lehetőségeket, ugyanis remek nyomozásba tudunk kezdeni, az alapján, hogy a kiszemeltünk mi iránt érdeklődött, mit kedvelt, mit osztott meg stb. egy-egy közösségi oldalon. Ez is remek támpont lehet.
Előrébb visz a keresgélésben az is, ha megpróbálsz az ajándékozott fejével gondolkodni. Mondjuk mi az amire most szüksége van, valami hasznos dolog, amit még nem szerzett be magának.
De persze készíthetünk saját kezűleg is remek kis ajándékokat, amelyek -én úgy gondolom- sokkal értékesebbek és szívből jövőbbek, mint a boltban megvásárolt termékek.
Semmikép sem adj olyasmit, amit csak azért veszel meg, hogy legyen már végre valami. Azok a dolgok mindig kínos pillanatokat szülnek. Ebben az esetben a személytelen ajándékcsomagokra gondolok.
Legtöbbször azok az ajándékok a legtalálóbbak, amelyet ha meglátsz, rögtön arra a személyre gondolsz, akinek szívesen odaajándékoznád. Kívánom, hogy mindenki megtalálja a megfelelő karácsonyi meglepit, de semmiképen sem ez legyen az ünnep lényege, hanem az együtt töltött értékes percek. Remélem segíthettem és hasznos tippeket gyűjtöttem össze nektek.