Diákújságíróink cikkei

Így készítsd fel a ruhatáradat és a stílusodat a tavaszra

Szerző: Szabó Annamária (12.A)

Végre elérkezett az évnek az az időszaka, amikor megint tovább tartanak a nappalok, rövidebbek az éjszakák, rügyeznek a fák, a macskák hangos hosszan tartó nyávogással üdvözlik egymást… a tavasz. Jó előre meg kell tervezni, hogy milyen ruhadarabokat a leginkább kényelmes ilyenkor hordani. Ilyen tájban még nem pakolhatjuk el teljes meggyőződéssel a szekrény legmélyére a melegebb darabokat, mert jól tartja a mondás „A tavasz ravasz”.

Először kezdjük az egyik legfontosabb dologgal, a selejtezéssel. Ha sosem dobáljuk ki a régi ruháinkat nem fognak elférni az újak. Mindig megtartjuk az olyan dolgokat, amelyek már nem tetszenek és még otthonra jók lesznek. Ha nem változtatunk ezen tele lesz a szekrényünk olyan ruhákkal, amiket már az életben nem fogunk felvenni se otthonra, se máshová. Jobban járunk, ha ezeket a ruhákat nem kidobjuk, hanem oda adjuk azoknak, akiknek kellhet, vagy újrafelhasználásra bocsájtjuk őket. Például, most a H&M hirdetett meg ruhagyűjtés akciót vagy lehet Remix bag-et rendelni a remixshop.com oldalról, ahová elküldheted a jó állapotban lévő, alig használt ruháid. Ők feltöltik azokat az oldalukra és a pénzből részesedést kapsz.

Ha több helyet szeretnénk a szekrényben az újabb daraboknak megoldhatjuk különféle elrendezésekkel, pakolás módszerekkel.

Ha már divatról van szó az interneten ezer meg ezer helyen leírják, hogy hogyan öltözködj, de mindenképp csak azt vedd fel, amit kényelmesnek találsz, jól érzed magad benne.
A https://www.stylemagazin.hu oldalon külön rovat van divatra, életvezetési tanácsokra, lelki dolgokra és még sok másra.

Vannak még helyek ahonnan könnyen meríthetünk inspirációt, mint a Pinterest és a WeHeartIt. Pinteresten jóval több ötletet találunk minden témában. Mindkettő létezik alkalmazás es weboldal formájában.

Pinterest:

WeHeartIt:

Mint látjátok nagy divat lesz a pasztellszín. Sok más jellegzetessége lesz még ennek az évszaknak, mint a farmerdzseki, szövetnadrág, szoknya, csipke, fodor, selyem.

Szerintem jót tesz, ha kicsit felkészülünk az új évszakra, átrendezzük a szekrényt, mert így ennyivel is jobban érezhetjük az „új kezdetet”. Selejtezni meg mindig jó akár hetente, havonta, de van az a tipikus tavaszi nagytakarítás amin mindig át kell esni.