Diákújságíróink cikkei

Ezek a januári babonák hozhatnak szerencsét neked az új évre

Szerző: Csákány Tifani 9.C

Rengeteg újévi babona illetve hagyomány létezik a köztudatban, ami kifejezetten csak az év első napjára fókuszál, viszont én kíváncsi voltam és utána néztem egy-két dolognak. Vannak olyan hiedelmek, amelyek nem csak az első napra, de az egész januári hónapra vonatkoznak, ezek közül hoztam el párat:

  • A fehér tojás a jóságot, tisztaságot szimbolizálja, de nem, nem a tojás a lényeg, hanem a szín, januárban próbáljunk meg minél több fehéret viselni, ez ugyanis távol tartja a negatív energiákat.
  • Gondolkodtam már azon, hogy mutatna egy szerencsehozó ló patkó a szobában, vagy egy kisebb példány a zsebedben, hát hajrá, ne tétovázz és szerezz be egyet minél hamarabb.
  • Van egy tárgy, ami mindig kell, hogy a zsebünkben legyen, és most nem a telefonra vagy a tárcára gondolok, hanem a zsebkendőre, viszont a mai egyszerhasználatos papírokkal már szennyezzük a környezetünket, használjunk helyette vászon kendőt és biztos ami biztos kössünk rá egy csomót, hogy szerencsét hozzon.
  • Úgy tartják a forró mézes tea hatalmas mázlit hozhat nekünk.
  • A téli szezon ismert arról, hogy mindenki influenzás, ezzel együtt jár a tüsszentés is, de ha jól csináljátok, akkor előnyötökre fog válni, a megfelelő eljárás pedig, hogy mindig, de mindig a jobbra hajolj, ha tüsszentesz, viszont a többi babonával ellentétben ez nem a szerencsét hozza hanem pénzt, de ha véletlenül balra hajlunk akkor elveszett minden esély.
  • Zárd ki a rosszat, enged be a jót!
  • A tojást kanállal törd fel, úgy látszik a tojás sok szerencsét vonz be az életünkbe.
  • A következő tipp nem befolyásolható, de azért ha véletlenül összetörsz egy színtelen üveget azzal biztos jobb esélyekkel indulsz, de figyelj, ez alól kivétel az italos üveg és a tükör.

Hogy ezeknek mennyi a valóságalapja az már teljesen más kérdés, senki nem tudhatja mi fog ezek közül teljesülni, személy szerint én nem hiszek ezekben, de ha véletlenül jobbra hajlunk egy tüsszentésnél, vagy naponta megiszol egy teát az nem fog rontani a helyzeteden.