Diákújságíróink cikkei

Kandó felirat bejárat

Én így tájékozódtam, mielőtt a Kandóba jelentkeztem

Szerző: Ács Máté Péter 9.A

 

Abban szeretnék segíteni, hogy hogyan tájékozódhattok a kiszemelt középiskolátok iránt, mivel a nyílt napok idén elmaradtak.

Elsőnek szeretném megemlíteni azokat a platformokat, amelyeken általában az iskolák fent vannak: Google, Facebook, Instagram, és az intézmények saját honlapja.

Ezeken az oldalakon nagyon könnyen ki lehet igazodni, általában sok dolgot meg lehet tudni egy iskoláról.

A Kandó honlapján például szinte mindent megtudhatsz, amire kíváncsi vagy:

  • az iskola elhelyezkedését,
  • érdekességek, hasznos információk az intézményről, kollégiumról
  • beiratkozással kapcsolatos információkat,
  • milyen tagságokban, pályázatokban van benne az iskola,
  • versenyeredmények
  • különböző iskolai rendezvények.

Mikor én választottam a középiskolák között fontos volt az intézmény színvonala. A Kandó felszerelt, és könnyen ki lehet igazodni az épületben.

Utána néztünk a Facebookon is, és az ott található információk rendkívül hasznosnak találtuk, mint például a családias légkör, és hogy itt jó fejek a tanárok.

Fontos volt számomra az iskola elhelyezkedése a városon belül. A honlapon és a Google térképen megnéztük, a vasútállomás, buszállomás nincs messze, sok bolt és falatozó található a környékén. A legjobb, hogy a kollégium egy épületben található az iskolával és ingyenes.

Mi volt az, amiért ezt az iskolát választottam?

Egyszerűen csak megfogott a légkör, jó az elhelyezkedése Záhonyban, a pályázati, vesenyi részvételi és tábori programok miatt is. Nem bántam meg, hiszen a suli nagyon menő szerintem. Van egy kis film az iskolában elvégezhető képzésekről, ajánlom figyelmetekbe, ha még nem láttátok (Ezért válaszd a Kandót!), görgessetek lejjebb. Bátran jelentkezzetek a Kandóba!