Diákújságíróink cikkei

10 dolog, amit mindenképpen tegyél meg téli szünet alatt

Szerző: Szabó Annamária (12.A)

Mivel közeledik a szünet, összeszedtem pár programot, amivel garantáltan kipihenitek magatokat és hasznosan töltitek majd az időt téli szünet alatt.

1. Otthonülős nap
Mindenek előtt legyen egy nap, amikor nem mész sehová. Otthon ülsz, iszogatod a kis teádat vagy kávédat és ki nem rakod a bokád egész áldott nap. A sok iskolába járás után kötelező egy ilyet tartani.

2.Olvass könyvet
A könyv mindig jobb, mint a film. Mindig. Épp ezért olvass el valamit, ami már régóta szerepel a listádon.

3. Nézz filmet/sorozatot
Ilyenkor a Tv-ben szinte csak karácsonyi filmek mennek. Ezek kellően elősegítik, hogy ráhangolódj az ünnepekre. Mehetsz moziba és nézhetsz új filmeket, mint a Jégvarázs 2 vagy a Last Christmas. De ne feledkezz meg a Reszkessetek betörőkről sem, mert nincs karácsony Kevin nélkül.

4. Tölts időt a barátaiddal/ szeretteiddel
Mivel iskola időben lényegesen kevesebbet vagy otthon, ezért nincs időd ilyesmire. A szünetben mindenképp foglalkozz a szeretteiddel. Nézz meg a szüleiddel egy filmet, beszélgess velük, találkozz a barátaiddal, menjetek egyetek valamit, korcsolyázzatok, csináljatok programokat.

5. Csináld azt, amit szeretsz
Mindenkinek van egy régi hobbija, amit már nem csinál, mert egyszerűen nincs rá ideje. Ilyen a rajzolás, festés, sütés, olvasás. Kezdd el megint ezt a tevékenységet hátha újból örömöt okoz majd.

6. Menj photoshoottingra (fényképezkedni)
Ha leesik a hó, gyönyörű képeket tudtok csinálni. A legtöbben ki nem hagynák, hogy fel tegyenek instagramra vagy facebookra egy tipikus téli havas képet. Ez egy jó program lehet egy barátoddal, főleg, ha szerettek fotózni.

7. Próbálj ki egy új éttermet
Mindig ott vannak a megszokott helyek, ahová rendszeresen járunk és vannak azok, ahová még sosem tettük be a lábunk, hiába évek óta ott ál. Most pont itt az ideje, hogy kipróbáljuk ezeket az éttermeket. Ha nincs semmi új, akkor még mindig elmehetsz a barátaiddal a legközelebbi városba, ahol viszont már valószínű, hogy találtok kedvetekre valót.

8. Adományozz
Karácsony előtt rengeteg helyen tudtok adományozni a rászorulóknak. Szinte mindenhol gyűjtik a cipős dobozokat. Az iskolánkban szintén szeretettel várják az adományokat, ami a Vöröskereszten keresztül lesz továbbítva a megfelelő helyekre. Záhony több boltjában is vannak adomány gyűjtő dobozok kihelyezve, ahol vásárlás után hagyhatjuk az oda szánt holmikat.

9. Főzz/ süss
Ha amúgy is tudsz főzni, akkor itt az idő, hogy kipróbálj valami újat. Megkínálhatod vele a családod és anyud is örülni fog, hogy ma nem neki kell főznie.

10. Vegyél egy hosszú fürdőt
Ez is egy kötelező program. Nincs annál nyugtatóbb, mint beülni egy kád forró vízbe. Azt a vizet több dologgal is feldobhatod, mint fürdőbomba, fürdősó, fürdőbogyó, illóolajak, habfürdő, gyertyafény és biztos van még több dolog is.

Remélem sikerült néhány hasznos ötletet adnom a szünetre.