Hírek

Éjszakai bevetésen a Kandó diákújságíró csapata Kisvárdán a Jailhouse Paintballban

Szerző: Kiss Olívia Tímea (12.A), Szabó Dominika (11.C), Rutkai Krisztina

Iskolánk diákújságíró csapata újabb izgalmas tevékenységet pipált ki a bakancslistájáján. November 21-én, egy sötét csütörtöki estén remek csapatépítő játékot próbálhattunk ki Kisvárdán a Jailhouse Paintball pályán. Izgalommal és egy kis félelemmel indultunk útnak nyolcan.

Amikor megérkeztünk, a hely vezetője Matuk Péter fogadott minket, és nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy szuper jófej volt, mindent elkövetett annak érdekében, hogy a lehető legderűsebb hangulatban teljen a paintballozás, és maradandó élményt szerezzen nekünk, szóval innen is köszönjük neki! ❤

A paintball lényege, hogy a résztvevők az ellenfeleket festékgolyókkal próbálják eltalálni. Persze nem kell megijedni, a saját öltözetét ne féltse senki, hiszen érkezéskor szuper egyenruhát kaptunk, amely remekül védett tetőtől-talpig, bár nem ajánlatos a legújabb szettedet felvenni a védőruha alá, mert ebben a játékban aztán bármi megtörténhet.

A védőruháinkat egy védőmaszk és kesztyű egészítette ki, na meg persze a lényeg, a marker. Igen, ebben a játékban nem nevezik puskának a fegyvert, a marker szó angolul annyit jelent: megjelölő.

Miután belebújtunk az eszméletlen menő öltözetünkbe, kaptunk egy kis okítást, hogyan kell kezelni a fegyverünket, milyen szabályok vannak a pályán, amit mindenkinek feltétlenül be kell tartania a biztonságos játék érdekében, meg persze olyan játékszabályokat is, amelyeket egy baráti társaság el tud engedni annak érdekében, hogy mindenki játékban maradjon.

Ezek után már csak egyetlen dolog maradhatott hátra. Felmértük a terepet, és idegfeszítően vártuk, hogy a pályára léphessünk, és végre kezdődjön a vadászat. Két csapatot képeztünk, megpróbáltuk egyenlően elosztani az erőviszonyokat, hiszen voltak köztünk rendész tanulók is, akik már nyilván fogtak fegyvert a kezükben és voltak olyanok is, akik még soha életükben.

Miután beszabadultunk a pályára, az elején halált megvető bátorsággal megpróbáltuk elrettenteni a másik felet, ám később, miután 1-2 golyó eltalált bennünket, már nem voltunk ilyen vakmerőek, szívesebben húztuk meg magunkat egy-egy óvóhely mögött és onnan próbáltuk meg leteríteni az ellenséges csapatot.

Csak a legbátrabbak merészkedtek ki a nyílt pályára, ám a végére mindenki bekeményített.

Az éjszakai bevetés különlegessége egyébként az volt, hogy a golyók világítottak a sötétben. Csak úgy záporoztak és süvítettek a fénylő lövedékek, amelyek itt-ott eltaláltak bennünket, néhol fájdalmas nyomot hagyva rajtunk, de ez az élmény minden egyes kék-zöld foltot megért.

Összességében véve úgy gondoljuk, ez egy tökéletes csapatépítő program. Megtapasztalhatjuk a másik ember képességeit. Mennyire merész, mennyire figyelmes, logikus, furfangos, vagy akár gyenge láncszem a másik. De ha mindannyian összedolgozunk, és komolyabb taktikát alakítunk ki, belekalkulálva a gyengeségeket és erősségeket, akkor egyértelműen izgalmas, és adrenalinban túlfűtött játékot kapunk. Bár mi most nem igazán fordítottunk figyelmet a szabályos játékra, észbontóan jól szórakoztunk és mindenképpen kipróbálunk egy nappali akciót is.

A játékot mindenkinek ajánljuk, aki izgalmas, kalandos programot szeretne a barátaival, családjával, kollégáival, és ha egy felejthetetlen élményt nyújtó tervet szeretne kipipálni a bakancslistájáról.

Menjetek paintballozni! Mi imádtuk! ❤