Hírek

Kollégisták a fővárosban

Szerző: Bacskai Bernadett 11.c, Iváncsik Szonja Rebeka 11.a

Egy kellemes őszi napon, 2023. október 10-én a kollégiummal lehetőségünk nyílt ellátogatni Budapestre Lesku Miklós kollégiumvezető, Bodnárné Szántó Mária és Almásiné Forgács Éva tanárnők szervezésében.
A Nyugati pályaudvartól első utunk a Duna-partra vezetett. Miközben a rakpartról gyönyörködtünk a budai hegyoldal nevezetességeiben, felkavaró érzéssel töltött el bennünket a sétányon található holokauszt-emlékmű, “Cipők a Duna-parton” látványa.
Kirándulásunk fő programjaként az Országház épületében tettünk sétát. Parlamenti barangolásunk során lenyűgözött bennünket a vörös színű szőnyeggel borított díszlépcsőház gránit osztlopaival és színes üvegablakaival. A kupolacsarnokban őrségváltás részesei lehettünk, büszkeséggel tekintettük meg a magyar Szent Koronát és a koronázási jelvényeket.
A látogatás végeztével a Budai Várnegyed történelmi emlékeivel ismerkedtünk. Nagy élmény volt átgyalogolnunk a felújított Lánchídon, majd hosszú lépcsősoron baktattunk fel a Mátyás-templomhoz. Igaz kicsit elfáradtuk, de megérte, mert lehetetlen volt betelnünk a Halászbástyáról elénk táruló panorámával.
Az eseménydús nap emlékeit számos fotóval örökítettük meg.

Köszönjük ezt a programokban gazdag kirándulást!