Hírek

Osztálykiránduláson a 9.A és 11.B osztály

Iskolánk 9.A és 11.B osztályos tanulói osztálykirándulásra mentek, erről hoztunk egy beszámolót Lovász Zoltán 11.B osztályos tanulónktól:
2023. június 13-án az úticélunk a Nyíregyházi Állatpark volt. Reggel 8 órakor indultunk vonattal Záhonyból. Amikor megérkeztünk, rögtön lenyűgözött bennünket a park gyönyörű környezete és a szépen kialakított állatotthonok. Az állatkert területe hatalmas, rengeteg fajta állatnak ad otthont.
Elsőként ellátogattunk a nagyragadozók területére, ahol láthattunk oroszlánokat, tigriseket és jaguárokat. Lenyűgöző élmény volt közvetlen közelről látni ezeket a csodálatos ragadozókat. Ezután folytattuk utunkat a szavannához, ahol gazellákat, zebrákat és struccokat figyelhettünk meg. Szerencsénkre a struccok közvetlenül mellettünk sétáltak és megtapasztalhattuk, hogy milyen gyorsak és elegánsak. Az afrikai szavannán sétáltunk végig, ahol zebrák, oroszlánok, zsiráfok és elefántok voltak. A szavanna hangulatát megidéző zöld fű és a hatalmas, szabadon legelésző állatok valóban elvarázsoltak bennünket. Az állatkertben különféle madarakat is láthattunk. Egy nagyobb madárházon sétáltunk keresztül, ahol flamingók, papagájok és számos más színes madár tarkította a tájat. Sokan közülünk még soha nem láttak ilyen gyönyörű madarakat élőben, ezért lenyűgöző élményekkel gazdagodhattunk. Lehetőségünk adódott egy állatsimogatóban megnézni például a nyuszikat, vadászgörényeket, de lovakat, kecskéket és juhokat is láthattunk.
Az osztálykirándulás emlékezetes élmény volt számunkra. Mindannyian élveztük az állatok megfigyelését. A szórakoztató, interaktív programok sokat hozzáadtak az élményhez. Nagyon hálásak vagyunk az osztályfőnökeinknek, Berecki Erzsébet és Kacsáriné Balogh Anita tanárnőknek, valamint az iskolánknak, hogy lehetővé tették számunkra ezt a fantasztikus kirándulást.