Hírek

Boszorkányok a 2019-es farsangon

Szerző: Csákány Martin (12.A)

A farsangi időszak kezdete  Húsvét dátumától függ, de általában februárban jön el az a néhány nap amikor az emberek jelmezekbe öltöznek és mulatságokba, bálokba mennek.

Iskolánkban minden évben, (idén február 14-én) megrendezésre került a jelmezverseny, amelyen az osztályok képviselői kreatív maskarákba öltözve vettek részt. A jelmezverseny nyertes osztályának résztvevői értékes ajándékokban részesültek. Az iskolai idegennyelvi munkaközösség kezdeményezésére a programot ebben az évben karaoke vetélkedővel bővítették.

A karaoke alatt majdnem minden osztályból voltak jelentkezők és volt olyan is, ahol az egész osztály énekelt és még az osztályfőnök se restellt jelmezben kiállni. Voltak igazán jó előadások és voltak kevésbé, de ez érthető, hiszen a lényeg az volt, hogy mindenki jól érezze magát.

A jelmezversenyben rendkívül kreatív és szokatlan indulók is részt vettek. Volt, aki biztonsági őrnek, rockernek vagy orvosnak öltözött.

Az apáca című 2018-as horror sikerfilm főszereplő démoni apácája, illetve Beresnyákné Bezzeg Petra és Józan Kornélia tanárnők vezetésével a 12.C osztálynak köszönhetően az iskola néhány percre igazi banya tanyává vált és még bájitalt is szivárogtattak a levegőbe.

A zsűrit az iskola vezetőségét képviselve (Kádas Katalin), az idegennyelvi munkaközösség tagjai (Borbély Brigitta, Makkai Mária) és az iskolai diákönkormányzat képviselője (Sima Szabina) alkotta.

Személy szerint természetesen én a saját osztályomnak szurkoltam, de be kell vallani, hogy sok egyedi és kreatív ötlet született, ezért úgy hiszem, hogy a zsűrinek sem volt könnyű dolga.  Műsorvezetőként az én feladatom volt a különböző műsorszámok felkonferálása és szóbeli értékelése. Szerintem azok tiszteletet érdemelnek, akik szívüket beleadva álltak ki a diákok és a tanárok elé. A napot hagyományos farsangi fánkkal zártuk, amelyet az osztályfőnökök vettek át és osztottak ki az osztályok számára.

A végeredmény a következőképpen alakult:

A leghátborzongatóbb és legeredetibb jelmez díját Zoltai Eszter nyerte el.

A legjobban koreografált és legbélásabb produkció díját a 10.B osztály vehette át.

A Kandó bájitalkeverő banyái címet a 12.C osztály nyerte el.

Végezetül pedig a Kandó legaktívabb osztálya címet a 11.A osztály érdemelte ki.

Köszönjük az iskola idegennyelvi munkaközösségének a farsang megszervezését, Vincze Bélának és Malárovits Barnabásnak a hangosítást, és hálásak vagyunk a konyhai dolgozóknak az ízletes fánkokért.

Szeretnénk még köszönetet mondani:

A Kisvárdai Református Alapfokú Művészeti Iskola igazgató nőjének Virguláné Hercku Orsolyának és Jelmez -és viselettárosnak Szónokné Kiss Máriának, továbbá Ádám Tibornénak a KiTúrLak használtruha üzlet vezetőjének, hogy jelmezekkel támogatták a rendezvényt.

Ne menj sehová, a cikk alatt található még sok-sok kép!