Diákújságíróink cikkei

jelmez

Mutatunk néhány könnyen elkészíthető, de hatásos jelmez ötletet farsangra

Szerző: Csákány Tifani 9.C

Egyre közeledik a farsang ünnepe, ami iskolánkban 2020. február 19-én kerül megrendezésre. Sokaknak nehezére esik a jelmezválasztás, ezért készültem pár ötlettel ami kevés pénzből is jól mutat.

  1. Az első jelmezt kifejezetten a rendészeti ágon tanulók számára választottam. Egyszerű halvány kék ing, sötétkék nadrág fekete cipő rendőr sapka, hogy jobban feldobják a jelmezt vehetünk hozzá egy kis játék pisztolyt.
  2. A következő egy kissé kiszorítja a lányokat, de azért egész ötletes. Egy favágó szerelés, ami szintén nem kívánja, hogy kiürüljön a pénztárca, egy kockás ing, farmernadrág, sapka, és bakancs, de ez mind csak egy semmitmondó szett a balta nélkül. Nos a biztonság érdekében azt javaslom, hogy karton lapból vágjuk ki és fedjük be tetszés szerint, vagy használhatunk játék baltát is.
  3. A harmadik jelmezt kifejezetten a művészlelkeknek ajánlom, ecset és paletta: vegyünk egy fekete nadrágot és egy ugyanilyen feliratmentes pólót egy ezüstlapból csináljunk hengert, tegyünk a fejünkre, a hajunkat pedig tegyük át a tengeren mintha az az ecset pamacsa lenne. Egy nagyobb papírlapból vágjunk ki egy palettát, arra különféle festéket tegyünk.
  4. A következő jelmez olyan okossá tesz minket, mint a telefonunk. Fogjunk egy akkora kartondobozt amibe beleférünk, alakítsuk ki a képernyőjét és a hátlapot tetszés szerint ikonokkal, wi-fi jellel, töltési százalékkal. Vegyük magunkra, és kész is van Godzilla óriás okos telefonja.
  5. Ha most azon gondolkodtok, hogy a barátoddal együtt szeretnél egy jelmezt, akkor ajánlom figyelmetekbe a bankrabló jelmezt (mert hát általában ők sem egyedül dolgoznak). A jelmezben szükség van egy fekete cipőre, nadrágra, maszkra és sapkára, plusz még kell egy fekete fehér csíkos póló/pulóver és egy zsák a pénznek amin az ikonikus dollár jel virít.

Végül pedig néhány páros és egyedi jelmez:

  • Zombi pár: itt nem kell különösebben figyelni a jelmezre, a lényeg az, hogy szedj össze olyan ruhákat, amelyek nem fontosak, és fel mered áldozni. A megjelenés lényege, a sápadt hullaszerű smink, a kamu vér és sebek.
  • Tűzoltó és a dalmata: itt sincs semmi bonyolult, pöttyös ruha attól függően, hogy ki viseli, fehér póló, piros sisak, farmer kezes lábas, a jobb hatás érdekében befesthetjük magunkat, mintha kormosak lennénk.
  • Mickey és Mini, a Disney kis párosa: az ő jelmezük szinte egyforma, annyi a különbség, hogy Mininek szoknyája van, és magas sarkú cipőt visel, de a színek és a smink egyforma.
  • Louis és Clark: a tipikus öltöny, fehér ing, a fiúnál alatta pedig a superman logós póló, a lánynál pedig szűk szoknya blúz, mindkét félnél egy-egy szemüveg.

Nagyon remélem hogy segítettem ezzel a néhány ötlettel, és kaptatok egy kis inspirációt.