Diákújságíróink cikkei

8 menő jelmezötlet kevés pénzből fiúknak a középiskolai farsangra

Szerző: Csákány Martin (12.A)

A farsang már évszázadok óta jelen van országunkban. Pogány népszokás szerint a farsang a tavasz eljövetelének felgyorsításáról szól. Napjainkban a tavaszi böjthöz kapcsolódik, de a pogány hagyományok megmaradtak. Magyarországon már Mátyás kora óta tartottak álarcos bálokat olasz mintára. A magyar néphagyományok között azonban mai napig a legfontosabb farsangi esemény a busójárás. Iskolánkban minden év februárjában megrendezésre kerül a farsangi ünnepség és a tanulóink jelmezversenyen mérik össze mennyire kreatívak tudnak lenni, ha bőrváltásról van szó.

Ha te is részt veszel egy jelmezversenyben, de ötleted sincs, hogy minek is öltözz, itt van néhány tipp, ami esetleg segíthet:

  1. Tyrion Lannister

Ami könnyű az nem nehéz. Légy eszes! Fogj néhány régi vágású ruhát és némi munkával igazi középkori ember lehet belőled. Aztán köss a térdedhez egy cipőt és ragaszd körbe a lábad többi részét kartonnal. Egy-kettő és máris egy kis ördögfióka lehetsz.

2. Római politikus

Tekerj gyorsan körbe magadon néhány fehér és kék lepedőt, húzd fel a nagypapa régi szandiját (zokni nélkül, ha lehet) és ragassz néhány babérlevelet a hajadba. Csiribú-csiribá Caesar életre kelt.

3. Mario & Luigi

Vedd fel a szekrény legmélyebb bugyraiba eldugott kantáros nadrágot, egy ronda barna cipőt és, egy piros/zöld baseball sapkát és egy ugyanolyan színű pólót és te lehetsz gyerekkorod legjobb játékának a főszereplője.

4. Last minute olcsó megoldás

Ha elfelejtetted, hogy holnap farsang és nincs jelmezed, de szeretnél részt venni a versenyen, van számodra egy egyszerű, de annál kreatívabb ötletem. Csak egy fehér póló és egy filc kell hozzá.

5. A hentes

Húzd magadra az otthon talált első kötényt, vedd fel az anyukád gumikesztyűjét, takard el az arcod egy gázmaszkkal és egy papírból vágott késsel vagy bárddal kiugraszthatod a gatyáikból a közönséget. Persze előtte ne felejts el ketchapot önteni magadra.

6. Pantomime

Szedd össze az összes fekete-fehér csíkos ruhát, amid csak van, vegyél fel egy francia sapkát és egy fekete nadrágot. Lisztezd be az arcod és azonnal mehetsz és előadhatod az első pantomimedet. Ja a fehér kesztyűt se feledd.

7. Ace Ventura

Fiúk kenjétek fel az összes hajzselét, csapjatok fel egy napszemüveget egy Hawaii-i mintás inget meg egy ronda piros nadrágot és már mehettek is nyomozni az állatok után.

8. Kéményseprő

Egy újabb olcsó trükk. Öltözz csupa sötét színbe, kend be az arcod szénnel és fogj a kezedbe partvist. Sok kémény vár még rád.

Reméljük, hogy sikerült néhány egyszerű ötletet adni a farsangi jelmezhez.