Hírek

Roadshow-n a Kandó csapata

A nyílt nap után rögtön másnap, 2023. november 16-án Kisvárdában a Vári Emil Általános Iskolában folytattuk iskolánk népszerűsítését. November 17-én pedig szintén Kisvárdában a Várday Kata Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban települtünk ki szinte már roadshow jelleggel diákjainkkal, hiszen meghívást kaptunk az intézmények pályaorientációs napjára.
Mindkét iskolába ugyanazokkal a programokkal készültünk. Báthory Fanni és Lovász Zoltán 12.B osztályos tanulók intézményünket mutatták be a diákoknak.

Orgován Krisztián 11.C, Lakatos Krisztofer 11.C, Mizsei István 12.C, és Zsigó Norbert 12.C rendész diákjaink önvédelmi fogásokat mutattak be az érdeklődő gyerekeknek, amelyeket aztán természetesen lelkesen ki is próbáltak.
Közben a csapat másik fele interaktív dolgokkal kápráztatta el az általános iskolásokat. Bak Roland (11.B) és Ács Máté (12.A) a mozdonyszimulátort üzemeltették, Roland és Ungrádi Dominik (12.B) a hazugságvizsgálónál derítettek fényt az igazságra.

Dominik és Mikó Gábor tanár úr a Lego robotok kezelését mutatták meg a diákoknak, amelyeket aztán ki is próbálhattak. A rendőrautó szimulátornál Ugrai Dávid (12.A) és Sási Roland rendszergazdánk segített üldözni a bűnt a diákoknak. A Láda kincse (DKA műhelyünkben készült) társasjátéknál pedig Rutkai Krisztina segített felfedni a doboz tartalmát.

Igazán jól éreztük magunkat mindkét napon, sok-sok pozitív visszajelzést kaptunk, ezért a jövőben is nagyon szívesen települünk ki általálános iskolák pályaorientációs napjaira, amennyiben igény van rá. Talán mondhatjuk, hogy megalakult a Kandó-Roadshow csapata, hívhatnak minket bátran. Ezúton is hálásan köszönjük a fent felsorolt diákok és kollégák lelkes munkáját!
Köszönjük a lehetőséget és a meghívást mindkét intézmény vezetőségének!