Hírek

Geszteréden, Eperjeskén és Tuzséron mutatkozott be iskolánk

Újabb három általános iskola fordult hozzánk azzal a kéréssel, hogy a pályaorientációs napjukon mutassuk be intézményünket. A Kandó Roadshow csapata ismét útra kelt, hogy iskolánkat népszerűsítse és különféle interaktív programokkal elkápráztassa az érdeklődő általános iskolásokat.

2023. november 30-án Tuzsérra, a Lónyay Menyhért Általános iskolába, másnap, december 1-én Eperjeskére, a Dr. Udvari István Általános Iskolába, 2023. december 11-én pedig Geszterédre a Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskolába utaztunk.
Rendész tanulóink Mizsei István 12.C, Orgován Krisztián 11.C, Lakatos Krisztofer 11.C, Zsigó Norbert 12.C önvédelmi fogásokat mutattak be, és a kisdiákok ki is próbálhatták azokat legnagyobb örömükre.
A mozdony szimulátort Bak Roland 11.B és Ács Máté Péter 12.A osztályos tanulók kezelték, utolsó napon pedig Boros Ádám 12.A is csatlakozott hozzájuk.

A hazugságvizsgálónál Bak Roland teljesített szolgálatot, míg a rendőrautó szimulátornál Ugrai Dávid 12.A osztályos tanulónk segített üldözni a bűnt.
A Lego robotokat Mikó Gábor tanár úr segítségével irányíthatták az érdeklődők.
A láda kincse Digitális Közösségi Alkotóműhelyünkben készült társasjátéknál Rutkai Krisztina ismertette a szabályokat.
A repertoár tovább bővült, hiszen rendész képzésünkhöz kapcsolódóan szivacs tölténnyel működő fegyverekkel is lőhettek a diákok, amelyek kezelését Vass Levente igazgató úr mutatta be. Egy szimulációs szemüveggel fejre állították a látványt, és ilyen módon kellett kirakniuk egy alap esetben egyszerű formaillesztő játékot.
A roadshow keretében Vass Levente igazgató úr és Rutkai Krisztina ismertette az iskolánk által nyújtott lehetőségeket.

Ismét rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, az általános iskolások igazán élvezték a programjainkat, többen is jelezték, hogy nálunk szeretnék folytatni tanulmányaikat.
Ezeken túl számos pályaválasztási szülői értekezletre is meghívtak minket, hamarosan hozunk erről is egy beszámolót, igyekszünk eleget tenni minden felkérésnek, hiszen úgy látjuk, hogy óriási az érdeklődés intézményünk iránt.
Hálásan köszönjük diákjainknak a lelkes munkát, az általános iskoláknak a meghívást! Ezúton szeretnénk megköszönni a szíves vendéglátást és azt a szeretetet, amellyel minket fogadtak minden helyen! Továbbra is örömmel várjuk a megkereséseket!