Hírek

Kovács Sándor Vizer Zoltán Szakképzésért díj 2022

Vizer Zoltán Szakképzésért díjat kapott iskolánk pedagógusa

A Kisvárdai Szakképzési Centrum idén is átadta a Vizer Zoltán Szakképzésért díjat, amelyre 2022. június 10-én került sor a Kisvárdai SZC Móricz Zsigmond Szakképző Iskola épületében. A díjat a Centrum dolgozói, illetve iskoláinak pedagógusai kaphatják meg.
Ebben az évben intézményünkből Kovács Sándor tanár úr vehette át ezt az elismerést, tekintettel kiemelkedő pedagógusi munkásságára. 🤩‍
Kovács Sándor igazi, hagyományos értékeket képviselő született tanár, akinek legfőbb küldetése, hogy a diákok személyében felkutassa a csiszolatlan gyémántokat, és valódi drágakővé formálja őket. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a példaértékű életútja, és az eddig elért kimagasló eredményei.
Sándor 1984-ben szerezte diplomáját a Nyíregyházi Főiskola biológia-testnevelés szakán. A főiskolai évek alatt elvégezte a középfokú kézilabda edzői valamint az úszó segédedzői tanfolyamot is. 1985-től a záhonyi általános iskolában kezdett tanítani, szakmai területen már az első évben szép sikert ért el tanítványaival országos nagypályás diákolimpián ötödik helyezést szerezett.
1984 – 1996-ig kézilabda edzőként tevékenykedett Záhonyban. Munkája elismeréseként 1996-ban a Megyei Testnevelés és Sport Intézettől az „Eszterházy Miksa emlék plakettet„kapott.
Sándor iskolánk oszlopos tagja, 1989-ben kezdte pályafutását intézményünkben testnevelő tanárként.
Az osztályfőnöki teendőket 1990-től látja el folyamatosan.
Az itt töltött évtizedek alatt folyamatosan képezte magát. 1999-ben a Janus Pannonius Tudományegyetemen testnevelő tanári oklevelet szerzett, majd az MLSZ szervezésében „D” szintű labdarúgóedzői és UEFA „B” licenc labdarúgó edzői oklevelet kapott. 2015-től mesterpedagógusként tevékenykedik.
A testnevelő munkaközösség legrégebbi, legrutinosabb tagja, aki szívesen egyengeti az újonnan érkezők útját. Szakmája iránt elkötelezett, tudása, felkészültsége megkérdőjelezhetetlen. Idejét nem sajnálva foglalkozik a szunnyadó tehetségekkel. Jószívű, empatikus személyiség, aki szívén viseli tanulói sorsát. Éveken át munkaközösség vezetői szerepet is vállalt, munkáját a pontosság, precizitás jellemzi.
Munkája során nagy hangsúlyt fektet a csapatépítésre, ezért rendszeresen szervez diákjai számára edzőtáborokat, osztálykirándulásokat, túrázásokat.
Az „Útravaló- Út az érettségihez” alprogramban a kezdetektől részt vesz, ahol hátrányos, és halmozottan hátrányos tanulók felkészítését végzi.
Iskolánkban működő Záhonyi Közlekedési Diáksport Egyesület elnöki teendőit 1996-tól látja el.
Az iskola vezetése 2009-ben „KANDÓ EMLÉKPLAKETTEL” jutalmazta addigi munkáját.
A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének megyei tagszervezetének közgyűlésén “Az év testnevelője 2014” elismerést vehette át.
Korábban már több alkalommal is “Az év utánpótlás edzőjévé” választotta a megyei labdarúgó szövetség (2000, 2002, 2012).
Rendszeresen készíti tanítványait közép és emelt szintű érettségire, megyei és országos versenyekre. Nemcsak résztvevője, de szervezője is a sportrendezvényeknek. Iskolánkban évről évre szervez a diákok számára foci,- kosárlabda,- röplabda valamint lövészeti versenyeket is.
Nevéhez fűződik a 20 éve megrendezésre kerülő Kandó Kupa nemzetközi félpályás labdarúgó torna lebonyolítása, melyen nemcsak a környékbeli középiskolák csapatai vesznek részt, hanem határon túlról is rendszeresen vannak nevezők.
A sokoldalú testnevelő és aktív közéleti személyiség nemcsak példás pedagógiai munkát végez az intézményében, hanem hosszabb ideje számos sportágban ér el kiemelkedő eredményeket tanítványaival, mellette folyamatosan bővíti és fejleszti a tanórai és a szabadidős sportolási lehetőségeket.
Tanítványaival több sportágban képviseli a diákolimpiai versenyrendszerben az iskolát - atlétika, kis- és nagypályás labdarúgás, teremlabdarúgás, erőemelés – ahol az országos első helytől a megyei harmadik helyezésig nagyon sok eredményt értek el. Az oklevelekből a tornaterem folyosóján emlékfal készült, melyet jelenleg is gyarapítanak.
Országos versenyeredményei közül kiemelkedik az Országos Erőemelő Diákolimpia, ahol dákjai több alkalommal szereztek már első helyezést.
Szívből gratulálunk az elismeréshez! ❤️👏
Az intézményben készült fotók: Bak Roland 9.A