Hírek

Vizer Zoltán Szakképzésért Díjas pedagógus iskolánkban – 2023

A Kisvárdai Szakképzési Centrum idén is átadta a Vizer Zoltán Szakképzésért díjat, amelyre 2023. június 14-én 11 órától került sor a Kisvárdai SZC Petőfi Sándor Technikumban Fehérgyarmaton. A díjat a Centrum dolgozói, illetve iskoláinak pedagógusai kaphatják meg.
Ebben az évben intézményünkből Almásiné Forgács Éva tanárnő vehette át ezt az elismerést, tekintettel kiemelkedő pedagógusi munkásságára.
1986-ban szerezte diplomáját magyar-történelem szakon. Ezt követően folyamatosan képezte magát, 2013-ban dráma-és színházpedagógus oklevelet szerzett, majd 2015-ben az okleveles történelemtanár végzettséget is megszerezte.
Intézményünkben 2015-ben kezdett dolgozni kollégiumi oktatóként. Évfolyamvezetőként a rábízott tanulókat nagy odafigyeléssel, gondoskodással neveli. Évek óta részt vesz az Útravaló és Apáczai programban, ezzel is segítve a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatását, valamint a tehetséges diákok fejlesztését.
Dráma-és színházpedagógusként vezeti iskolánk színjátszó körét. Tanítványaival rendszeresen részt vesz az iskolai és városi ünnepségeken. Évről-évre színvonalas műsorokat készít október 23-a és március 15-e méltó megünneplésére.
Végzettségéből fakadóan kiemelten fontosnak tartja a diákok, kulturális, műveszti nevelését is. Az intézményben eltöltött évek alatt bekapcsolódott a SZíNeJaVa programba, melynek keretében színházi előadásokra kísérte a diákokat.
2016-17-es tanévben őt és a diákszínkör tanulóit kérték fel, hogy a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából megrendezésre kerülő megyei központi ünnepségen mutassák be ünnepi műsorukat.
2017-ben az áprilisi városjubileumi ünnepségen közösségi tevékenysége nyomán önkormányzati elismerést vehetett át.
Az NTP-MŰV-18-0122 azonosítószámú Nemzeti Tehetség Program által kiírt "A hazai és a határon túli művészeti tehetséggondozó programok támogatása" elnevezésű pályázaton irányításával sikeresen pályázott iskolánk. A program keretében diákjaink széleskörű betekintést nyerhettek a színházi kulisszák mögé.
Vöröskeresztes bázisiskola révén nagyon szoros az együttműködés a Vöröskereszttel, melynek koordinálását is Almásiné Forgács Éva végzi az utóbbi években. Részt vesz a véradások lebonyolításában, valamint a versenyekre való felkészítésben. A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége 2022. májusában Vöröskeresztes tevékenységéért Bronz fokozatú kitüntetést adományozott részére.
Szívből gratulálunk az elismeréshez!