Hírek

Újabb sikerrel zárult diákjaink számára az Értékes barangolás vetélkedő

Szabó Annamária 11.A

2019. április 4-én harmadik alkalommal került megrendezésre az Értékes barangolás vetélkedő, amelyen diákjaink újból részt vettek.
A megyei döntőt megelőzte egy megyei középdöntő és egy internetes forduló.
A szervezők a Sóstói múzeumfalut találták a legmegfelelőbb helyszínnek a rendezvény lebonyolítására.


A neves nap előtt kaptunk előzetes feladatokat, úgymond „házi feladatot”, ami annyiból állt, hogy egy új érték javaslatot kellett készíteni, amihez támogatásokat kellett szerezni, majd egy prezentációval bemutatni mindenki számára, hogy miért is szeretnénk, ha felkerülne a megyei értékek közé. Mi a zsurki fakazettás mennyezetű templomot választottuk.


Mielőtt a versenyen bármibe bele kezdtünk volna egy néptáncot tekinthettünk meg, majd csatlakozhattunk is a táncosokhoz, valamint Dani Attila tárogatóművész játékát hallgattuk meg. A vetélkedőn változatos feladatokban mérettethettük meg magunkat. Igyekeztek a szervezők játékosan megoldani a verseny menetét. Felváltva voltak feladatok a szabadban és bent a teremben.


A mi csapatunk képviselői Giesinger Márk (9.C), Horváth Petra (12.C) és Szabó Annamária (11.A) voltak.


A középiskolások között versengtek a nyíregyházi Kölcsey, a szintén nyíregyházi Zay és záhonyi Kandó csapata. Végül a minket ért nehézségek után is második helyen végeztünk, de ami még fontosabb, hogy a javaslatunk alapján a zsurki fakazettás mennyezetű templom bekerült a megyei értékek közé.
Minden csapat értékes nyereményekkel távozott a helyszínről. Az eredmények kihirdetése és pár csoportkép után magyar népi ételekből összeállított ebéddel rukkoltak elő a helyszínen.
Köszönjük a felkészítést Jakab József tanárúnak!