Hírek

Lezárult a Nemzeti Tehetség Program pályázata a záhonyi Kandóban

„A hazai és a határon túli művészeti tehetséggondozó programok támogatása” című pályázat záró rendezvényének lebonyolítására 2019.06.11-én került sor a záhonyi Kandó Kálmán Szakgimnáziumban.

A pályázatban résztvevő diákok a középiskolás korosztályt érintő improvizációkból építkező etűdöket mutattak be Tükörjátékok címmel Almásiné Forgács Éva drámapedagógus rendezésében. A darab a kortárs csoportok számára felhívja a figyelmet a kiközösítés, a szóbeli bántalmazás jelenségére, ugyanakkor elgondolkodtat bennünket.

Az előadás megtekintése után Gyüre Tamás iskolai pszichológus a bullying veszélyeiről beszélgetett a jelenlévőkkel.

Az NTP-MŰV-18 0122 azonosító számú pályázat keretében elnyert támogatás lehetőséget biztosított 18, a színjáték iránt érdeklődő diák számára egy 60 órás tanórán kívüli élmény- és alkotásközpontú komplex tehetséggondozó program, valamint többnapos budapesti tanulmányút megvalósítására.

A projekt tematikájához kapcsolódva tartalmas, változatos programok várták a diákokat a fővárosban: színházi nevelési foglalkozás a Kolibri Pincében, kulisszajárás a Nemzeti Színházban, múzeumpedagógiai foglalkozás a Bajor Gizi Színészmúzeumban és a Petőfi Irodalmi Múzeumban, kreatív mozgásgyakorlatok és színésztréning.

Dunai sétahajózás, Margit-szigeti barangolás, időutazás a Terror Házában, városismereti séták színesítették a kirándulást. Az Operettszínház és a Játékszín esti előadásainak megtekintése felhőtlen kikapcsolódást nyújtottak. A szakmai tapasztalatok szerzése mellett felejthetetlen élményekkel gazdagodott a csoport.

A tehetséggondozó projekt az Emberi Erőforrás Minisztériuma, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a Nemzeti Tehetség Program támogatásából valósult meg. Köszönjük!