Hírek

A nyíregyházi LEGO gyárba látogattak diákjaink

A Kisvárdai Szakképzési Centrum GINOP-6.2.3-17-2017-00031 azonosító számú „A Kisvárdai Szakképzési Centrum átfogó fejlesztése” projekt keretében felvettük a kapcsolatot a nyíregyházi LEGO gyárral. Azzal a kéréssel fordultunk hozzájuk, hogy a logisztika ágazaton tanuló diákjaink betekintést nyerjenek a gyártási és raktározási folyamatokba, így kiegészítve az elméleti oktatásukat. Sikeresen bekerültünk a LEGO gyár látogató programjába, de a nagy érdeklődésre tekintettel közel két év után kaptunk időpontot.

2020. január 21-én reggel 9 órára érkeztünk a vállalathoz. Pásztor Réka a LEGO Látogatóprogram munkatársa várt minket a bejáratnál, ő kalauzolt végig minket. Az első állomásunk egy játszószobába vezetett, ahol megnéztünk egy rövidfilmet a baleset megelőzésről, majd egy rövid történeti áttekintést kaptunk a cégről. Megtudtuk, hogy összesen öt gyár létezik a világon, és mi olyan szerencsések vagyunk, hogy a közelünkben van az egyik. Megkaptuk a látogatói mellényünket és kezdetét vette az utazás a játékok világába.

A folyosók mentén különböző épületek makettjeit, LEGO-ból kirakott képeket és Disney figurákat láthattuk. Elsőként a fröccsöntő üzemet néztük meg, ahol elmagyarázták, hogyan is készül egy darab LEGO elem. Egy fröccsöntő gép körülbelül 5-6 m hosszú és egyszerre csak egy típusú elem öntésére képes. Ebből a gépből majdnem 1000 db működött és dobálta ki a LEGO elemeket egy ládába. Mint kiderült már a következő karácsonyra gyártják a vásárolni valót.

Összeszerelő üzem

Ebben a helységben a LEGO DUPLO figurákat rakták össze, és festették a gépek. A LEGO DUPLO-t a világon csak a nyíregyházi gyárban gyártják.

Csomagoló

A csomagoló részlegen a játékok dobozolását láthattuk, ez volt az egyetlen hely ahol sok ember dolgozott együtt a kígyózó szalagsor mellett.

Magas raktár

A kész termékek itt várakoznak maximum három napig és várják, hogy a boltok polcaira kerüljenek.

Végezetül ismét a játszószobába vezettek minket, ahol egy rövid ideig a gyerekek és felnőttek játszhattak a rengeteg LEGO-val. Az épület előtti parkban szintén LEGO szobrok voltak, ahol sok szelfit készítettünk. Összességében mindenki nagyon élvezte a látogatást, megérte kivárni a két évet. Búcsú ajándékként mindenki kapott egy LEGO figurát.