Diákújságíróink cikkei

Titanic

Érdekes tények a Titanicról, amelyeket lehet, hogy még nem tudtál

Szerző: Lakatos Mátyás 14.B
Titanic elsüllyedése

Ebben a cikkben a Titanic katasztrófájáról tudhattok meg hihetetlenül izgalmas részleteket.

A hírhedt és végzetes sorsú Titanic luxus hajó építését 1909. márciusában kezdték meg Belfastban.

A hajók méretei

A tulajdonos a White Star Line társaság a Titanicot két testvér hajójával az Olympic és a Britannic-al kezdte meg építeni azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megalkotja a világ akkori legnagyobb luxus hajóit.

A hajók 270 méter hosszúak 56 méter magasak és 28 méter szélesek voltak súlyuk ötvenezer tonnát nyomott.

Viszonyításhoz a Titanic olyan hosszú volt, mint az Eiffel torony és olyan magas mint egy 18 emeletes ház.

A Titanic Felszereltsége

A Titanic a nagy méretek mellett kiemelkedően magas színvonalat vonultatott fel az első osztály utasai számára. Ők a pompás és kifinomult dekoráció, a rendkívülien finom ételek és italok mellett többek között törökfürdőt, tornatermet, sétáló teraszokat és egy sós vizű medencét is igénybe vehettek az utazás során.

A harmad osztály utasai nem voltak ennyire szerencsések. Itt a 700 darab utasra mindösszesen két fürdő kád maradt.

A Titanic első útjára 1912. április 10-én került sor. A hajó Southamptonból indult, majd Franciaország és Írország  érintésével megkezdte útját az Atlanti óceánon keresztül New York felé.

A tervek szerint az utat összesen hat nap alatt tette volna meg a hajó.

Férőhelyek

Eredetileg 64 csónak került volna a fedélzetre egyenként 65 fő férőhellyel azonban a vízzáró rekesz technológia miatt úgy gondolták, hogy úgysem fog elsüllyedni a hajó, mert az 5 víz rekesz nem fog kilyukadni és a 64 mentő csónak rengeteg helyet foglalt volna el a fedélzeten.

Csak az 1895-ös tengerészeti törvény szerint előírt minimális 16 mentő csónakkal szerelték fel a hajót, ami 10 ezer tonna víz kiszorítás feletti hajóknak volt előírva, a hajót ezen kívül 4 összecsukható pótcsónakkal is felszerelték, így az utasok felének volt elég.

A katasztrófa menete

Őrszemei 1912. április 14-én éjjel huszonhárom óra negyvenkor jéghegyet észleltek. William Murdoch elsőtiszt utasítást adott, hogy a hajó forduljon balra ez azonban időbe telt, így az óceánjáró oldala neki ütközött a jéghegynek.

A hajó jobb oldalán 90 méteres lyuk keletkezett, öt vízzáró rekesz telt meg vízzel, pont eggyel több mint amivel a hajó fent tudott volna maradni a vízen.

A legénység hamarosan felfogta, hogy a hajó menthetetlen. Elkezdték osztani a mentő mellényeket és vízbe tenni a mentőcsónakokat. Mivel az út alatt nem tartottak mentési gyakorlatokat, így a legénység kétségbe vonta, hogy a csónakok biztonságosak és elbírják az előírt 65 főt.

Sok utas nem hitte el, hogy baj van, és nem akart beszállni a csónakokba. Így fordulhatott elő, hogy a csónakokat félig üresen bocsátották vízre, volt olyan csónak, amiben csak 12-en ültek.

A Titanic 0:15-kor elkezdte leadni a rádiónak a CQD majd az S.O.S vészjelzést és jelző rakétákat is fellőttek. Az alig 20 km-re tartózkodó Californian gőzös rádiósa azonban kikapcsolta a rádiót és elment aludni, így nem fogta a segélykérésüket.

Bár többen is látták a Titanicot és a fellőtt rakétákat, azt hitték, hogy ünnepelnek a hajón, így figyelmen kívül hagyták azokat. A Carpathia nevű gőzös a katasztrófa éjszakáján New Yorkból Fiuméba tartott számos amerikai-magyar utassal a fedélzeten, április 15-én éjjel 0:25-kor fogta a Titanic vészjelzését.

Az azonnali segítségnyújtáshoz messze voltak, a kapitány azonnal vissza fordította a hajót és teljes sebességgel a Titanic felé vették az útjukat. Arthur Henry Rostron kapitány rögtön riasztotta a konyhát, hogy főzzenek forró levest és teát, valamint a pihenő idejüket töltő fűtőket is munkába állította, hogy minél előbb elérjék a maximális sebességet.

A Titanic orra eközben a víz alá süllyedt, a hajótest kettétört és 2:20 perckor végleg elmerült.

Mentés

Minden igyekezet ellenére a Carpathia csak hajnali 4-re érte el a Titanicot, ahol 705 sokkos túlélőt és több száz halottat találtak. A mentés irányításával a hajón szolgáló Dr. Lengyel Árpádot bízta meg a kapitány, akinek komoly mentőorvosi tapasztalata volt, és kiválóan beszélt angolul.

Lengyel doktor mind a 705 utast megvizsgálta és eldöntötte milyen kezelésre van szükségük. Rengeteg volt a töréses eset és minden túlélő sokkot kapott.

A mentés után az orvos egy részletes beszámolót készített a történtekről. A Carpathia végül április 18-án 22:05-kor szakadó esőben ért New Yorkba a túlélőkkel a fedélzeten.

A katasztrófa lehetséges okai

A Titanic elsüllyedése után több elmélet született, ami a tragédiát indokolhatta. Valójában több tényező közrejátszhatott: a nagy sebesség, a korai jégolvadás, a környező hajókról jégjelentések figyelmen kívüli hagyása, a rossz látási viszonyok, a szokatlanul hideg hőmérséklet, a mentő gyakorlat elmaradása, a nem elégséges mentőcsónakok száma és az emberi hanyagság.

Elméletek

Olyan elméletet is ismerünk, ami egy biztosítási csalást említ, mely szerint valójában nem is a Titanic süllyedt el, hanem már egy másik balesetben megsérült Olympicet küldtek az útra Titanic néven és szándékosan süllyesztették el.

A katasztrófa után

A tragédia után a White Star Line 800.000 dollárt fizetett a túlélőknek. Dr. Lengyel Árpád a mentést vezető orvos az eset után haza tért Magyarországra és többé nem szállt hajóra. Budapesten folytatta tovább orvosi pályáját. A Titanic hajóroncsát 1985-ben találták meg, a szokatlanul jó állapotú használati tárgyakból rendszeresen tartanak kiállításokat szerte a világon, visszaidézve az egykori luxus hajó csodálatos atmoszféráját.