Hírek

Karácsony a Kandóban 2022-ben

Karácsonyi műsor
Iskolánkban 2022. december 16-án került megrendezésre az ilyenkor hagyományos karácsonyi műsor.
Az előadás 10 órától Szendrei Viktória tanárnő szavaival kezdődött, aki emlékeztetett minket arra, hogy a karácsony igazi jelentősége nem a drága ajándékokba, hanem a szívekben lakozik.
Első műsorszámként iskolánk énekkara teremtett karácsonyi hangulatot Pokol Szilvia tanárnő vezetésével, akik az Abigél című musicalből a Karácsony esti dalát énekelték. Előadták: Kun Zsuzsa 9.b, Fedor Annamária 12.A és Balázs Sándor 11.c osztályos tanulók.
Ezt követően hallhattuk a következő karácsonyi dalokat: Edda: Akitől minden szép, Demjén Ferenc: Gyertyák, majd Iváncsik Szonja 10.a osztályos tanuló Móra László: Karácsony édes ünnepén költeményét szavalta.
A Last Christmas közismert slágert Báthory Fanni, Fekete Eszter 11.b, Pisla Salóme, Lénárt Vanda 11.c osztályos tanulóktól hallhattuk.
Advent négy gyertyájának történetét Szanyi Karina, Márci Izabella 9.c, Báthory Fanni, Fekete Eszter 11.b, valamint Csiki Krisztián és Jármi Ádám 10. b osztályos tanulók mutatták be.
?? Fergeteges meglepetés műsorszámként Pokol Szilvia tanárnő és Vincze Béla szakmai oktató előadásában hallhattuk Zséda: A szürke patás című dalát.
Zárásként a nézők egy kis édességet kaptak. ?
Dolgozói karácsony
A program folytatódott tovább az intézmény dolgozóinak, ugyanis 11 óra után nem sokkal kezdetét vette a munkaközösségek vetélkedője, amely ebéddel zárult. ?
Az ebédlőben nyitásként Pokol Szilvia tanárnő és Vincze Béla oktató produkcióját hallgathattuk meg.
Ezután iskolánk vezetősége, Vass Levente igazgató úr, Pócsikné Papp Enikő és Kádas Katalin igazgatóhelyettesek játékmesterként a versenyzők agytekervényeit nem kímélve igazán mókás próbák elé állították a dolgozókat. ??
Először egy anagramma sort kellett megoldaniuk, amelyek különböző iskolai fogalmakat takartak, majd pedig egy totót kellett kitölteniük, amely szintén intézményünkről szólt.
Ahogy haladtunk előre, a feladatok egyre szórakoztatóbbak lettek, hiszen a harmadik próba nem más volt, minthogy pillecukorból és spagettiből kellett a lehető legmagasabb tornyot építeni. ????
Utolsó próbatételként a munkaközösségeknek arra kellett magyarázatot adniuk, hogy vajon mi okozhatta az izgazgatói iroda falának megrepedését. ?? Mondanunk sem kell, hogy hihetetlenül elborult és humoros elméletek születtek ezzel kapcsolatban. ?
Ezután kezdetét vette az ebéd, majd kihirdetésre került a vetélkedő győztes csapata, akik megnyerték az ARANYKRÉTA VÁNDORKUPÁT:
? 1.helyezett: Reál munkaközösség csapata
? 2.helyezett: Irodai dolgozók és vasúti oktatók csapata
? 3.helyezett: Szakmai munkaközösség csapata
Hálásan köszönjük az idegen nyelvi munkaközösségnek a karácsonyi műsor szervezését, Vincze Béla oktatónak és Sási Roland rendszergazdának a hangosítást, valamint az ízletes ebédet a konyhai dolgozóknak. ?
Reméljük, hogy mindenki felhőtlenül jól érezte magát, és sikerült egy kicsit összekovácsolni a közösséget. ❤️?
Mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag új évet kívánunk! ???
? Fotók: Bak Roland, és Rutkai Krisztina