Hírek

„Hazádnak rendületlenül…” – Megemlékeztünk az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról

Március 15-én, a magyar forradalom és szabadságharc napján emlékezünk a hősökre, akik 1848-ban felemelték szavukat az elnyomás ellen.
A forradalmárok a szabadságért, az egyenlőségért és a testvériségért küzdöttek, és bár a harcot végül elvesztették, áldozatuk nem volt hiábavaló.
2024. március 14-én büszkén idéztük fel e nap eseményeit a városi ünnepségen, ahol Helmeczi László polgármester úr, majd Dr. Tilki Attila orsszággyűlési képviselő úr ünnepi beszédét követően iskolánk színjátszós diákjai és énekkara „Hazádnak rendületlenül…” címet viselő emlékműsorral tisztelegtek a hősök előtt.
A különleges látványelemekkel, mozgásokkal és fénytechnikával tarkított műsor mélyen megérintette a közönséget, akik vastapssal díjazták az előadást, amely méltó emléket állított a magyar történelem ezen kiemelkedő eseményének.
Büszkék vagyunk diákjainkra, akik tehetségükkel és lelkesedésükkel hozzájárultak ahhoz, hogy ez a nap méltóképpen legyen megünnepelve.
A színi előadást rendezte Almásiné Forgács Éva tanárnő, az énekkart Pokol Szilvia tanárnő készítette fel és vezényelte, az ünnepség előkészítésében közreműködött Báthory Fanni 12/B osztályos tanuló, akiknek hálásan köszönjük kimagasló munkát.
Köszönjük Vincze Bélának és Szabó Sándornak a hang-és fénytechnikát.
Örökítsük tovább a forradalom eszméit: a szabadság, az egyenlőség és a testvériség eszméit!