Hírek

Édes anyanyelvünk verseny 2022 - Kandó

Az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny megyei döntőjében diákjaink

2022. szeptember 15-én iskolánk két diákja, Báthory Fanni és Iváncsik Szonja részt vett a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban megrendezett Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny megyei döntőjében. A verseny célja: anyanyelvünk ápolása, az iránta való szeretet kibontakoztatása, a nyelvhasználat fejlesztése, a kialakult készségek mérése és minősítése. Meghirdetőit az a szándék vezeti, hogy szolgáljuk az anyanyelvi nevelés ügyét. A kétfordulós írásbeli és szóbeli vetélkedő zsűrielnöke dr. Minya Károly volt, a Nyíregyházi Egyetem intézetvezető nyelvésze.

Mindkét tanuló szépen teljesített. Báthory Fanni 11. B osztályos tanuló kategóriájában második helyezést ért el, Iváncsik Szonja 10. A osztályos tanuló pedig a negyedik lett. Az elért eredmények alapján technikumunkat Báthory Fanni képviseli majd az országos döntőben, amely Sátoraljaújhelyen kerül megrendezésre október folyamán.

Gratulálunk a lányoknak és felkészítő tanáraiknak (Berecki Erzsébet és Halászné Berecz Melinda) a kiemelkedő helyezésért! Sok sikert kívánunk az országos versenyhez!