Hírek

A „Talpra magyar, hí a haza!” elnevezésű honvédelmi ifjúsági vers- és novellaíró pályázat díjátadója

Ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult a „Talpra magyar, hí a haza!” elnevezésű honvédelmi ifjúsági vers- és novellaíró pályázat Budapesten a Bálna honvédelmi élményközpontban június 9-én, pénteken, melyre iskolánkból két diák nevezett, Ács Máté Péter 11.A és Lakatos Mátyás 14.B osztályos tanulók. Mindkét diákunk meghívást kapott a rendezvényre, melyen Mátyás sajnos nem tudott megjelenni. Az ünnepségen Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes méltatta a verssel és novellával pályázó kitüntetetteket. Máté emléklapot és könyvjutalmat vehetett át honvédelmi miniszterhelyettes úrtól, Mátyás szintén emléklapot kapott és könyvjutalomban részesült.
Meskó Zsolt producer, író, rendező, az irodalmi pályázatot elbíráló háromtagú zsűri elnöke a pályázat szakmai értékelésében elmondta, hogy a Honvédelmi Minisztérium elsődlegesen az összetartozásra, a haza- és a hon védelmére, a hazafiságra igyekezett felhívni az általános- és nappali tagozaton tanuló középiskolás diákok figyelmét.
Az ünnepségen a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Újoncok című táncos-zenés produkciója kápráztatta el a közönséget.
Az eredményhirdetést követően a rendezvény valamennyi résztvevője megtekintette a „175 éves a Magyar Honvédség” című interaktív, high-tech kiállítást a fővárosi Bálnában, ahol a teljesség igénye nélkül például robotkutyákat láthattak, lőhettek, különböző VR szimulátorokkal repülhettek, de hologramokat is megtekinthettek. A rendkívül érdekes kiállítás akár osztálykirándulások célpontja is lehet, fantasztikus élmény volt végigjárni a termeket és kipróbálni a csúcstechnológiás eszközöket.