Diákújságíróink cikkei

Ezért fontos a jótékonykodás 2

Ezért fontos a jótékonykodás

Szerző: Ember András 13.B

Ezen cikk keretein belül szeretném nektek elmesélni, miért is tartom fontosnak azt, hogy jótékonykodjunk. Az életemben rendkívül határozottan jellennek meg, illetve sok időt ölelnek fel maguk a filantróp cselekedetek.

A jótékonykodás számomra

A jótevés nem egy cselekedet sorozat, sokkal inkább egy életérzés és életforma, mely meghatározza jellemünket, kreativitásunkat, szellemi mélységeink perspektíváját. Előre visz engem is és azokat is, akiknek csak segíthetünk...

Sokszor megkérdezik tőlem, mi az ami éltet, és az igaz, őszinte válaszom az az, hogy szeretem látni a boldogságot. Jó érzés adni ebben a zord világban. Ezáltal azt érzem, hogy az emberek visszatalálnak egymáshoz és más boldogságának a megmutatkozásában és kiteljesedésében önmagukra, egyéniségükre találhatnak. Megannyi hely van, amely feltölthet pozitív energiákkal és olyan impulzusokat adhat, amelyekre nem is gondolnánk. Ezeket az impressziókat kell használnunk belső íránytűként, és így egy életet élhetünk át egyetlen szempillantásban, abban a percben amikor megtörténik az a katarzis, amely eláraszt egy-egy jó tett pillanatain belül. Ezek az igazán emlékezetes pillanatok.

Zárszó

Mindennapjaink során sokszor találkozhatunk olyan emberekkel, akiknek segítségre van szükségük, és akiknek akár egy jó szó, egy ölelés és egy mosoly is nagyon sokat jelenthet. Mily érdekes az emberi természet, furcsa, arrogáns, makacs, mégis pozitív, megríkató, magával ragadó. Sok példaképünk lehet a jótékonykodás terén, de igyekezzünk mindig a saját pillanatok felismerésére...

Nagyon remélem, hogy ezzel a kis szösszenettel, át tudjátok érezni, hogy milyen hatalmas segítség is lehet akárcsak egy mosoly, szó, cselekedet.