Iskolánkról

Ilyen kand√≥snak lenni! ūüíô

Kedves Nyolcadikos!

Kedves Kilencedikes! (Kárpátaljai diák esetében, mert rátok is gondolunk.)

Nem, itt most nem a szok√°sos, unalmas iskol√°nk t√∂rt√©net√©t fogod olvasni, hanem att√≥l sokkal t√∂bbet. Ebben a r√©szben √°tfog√≥ k√©pet kapsz az iskol√°nk √©let√©rŇĎl, √©s betekint√©st nyerhetsz abba, hogy hogyan is fognak telni a napjaid, ha minket v√°lasztasz. Javasoljuk, hogy elŇĎsz√∂r mindenk√©ppen olvasd el ezt az oldalt, n√©zd meg a vide√≥kat, t√©nyleg csak n√©h√°ny perc, de hidd el, nem √©rdemes kihagyni, a filmekben mindig ink√°bb a hangulatot pr√≥b√°ljuk visszaadni, hogy √°t√©rezhesd, hogy milyen k√ľl√∂nleges ehhez az iskol√°hoz tartozni, a m√°sodik csal√°dunkhoz. Ezt k√∂vetŇĎen navig√°lhatsz tov√°bb a honlapon, elk√∂vett√ľnk mindent annak √©rdek√©ben, hogy a legt√∂bb sz√°modra √©rt√©kes inform√°ci√≥t helyezz√ľnk el a weboldalunkon, √©s hogy a felmer√ľlŇĎ k√©rd√©seidre v√°laszt kaphass.

Kezdj√ľnk is bele, ha a Kand√≥r√≥l van sz√≥ az elsŇĎ, ami az esz√ľnkbe jut az a csal√°d. N√°lunk t√©nyleg megtal√°lod a m√°sodik csal√°dodat, iskol√°nk minden dolgoz√≥ja, tan√°ra √©s di√°kja egy nagy csal√°dot alkot, egy√ľtt sz√≥rakozunk, nevet√ľnk, dolgozunk, tanulunk √©s viselj√ľk terheinket. Ez√©rt is csal√°dias iskola a mi√©nk.

Iskol√°nk technikum, ami azt jelenti, hogy a k√©pz√©s 9. √©vfolyamt√≥l 5 √©ves, a k√∂zismereti t√°rgyak mellett szakmai t√°rgyakat is fogsz tanulni, amely szakir√°ny√ļ tov√°bbtanul√°sn√°l √≥ri√°si elŇĎny lehet sz√°modra, √©s √©retts√©gi mell√© m√©g szakm√°t is szerzel, ami m√©g plusz pontot is √©rhet ha szakir√°ny√ļ egyetemre, vagy fŇĎiskol√°ra felv√©telizel. SŇĎt, a szakmai tant√°rgyb√≥l t√∂rt√©nŇĎ √©retts√©gi emelt szintŇĪnek minŇĎs√ľl, √©s m√°r 9. √©vfolyamt√≥l √∂szt√∂nd√≠jban r√©szes√ľlsz. Felv√©teli vizsg√°t nem tartunk, hanem a 7. √©v f√©gi √©s 8. f√©l√©vi tanulm√°nyi eredm√©nyedet vessz√ľk figyelembe magyar √°llampolg√°rs√°g eset√©n, √©s ezalapj√°n rangsoroljuk a jelentkezŇĎket.

A 2021/2022-es tan√©vre 9. √©vfolyamt√≥l a k√∂vetkezŇĎ k√©pz√©sek indulnak:

De ne szaladjunk ennyire elŇĎre, a sz√∂veg alatt is tal√°lsz majd errŇĎl inform√°ci√≥t, sŇĎt egy eg√©sz vide√≥t, ami bemutatja az √∂sszes k√©pz√©s√ľnket, elŇĎsz√∂r ismerkedj meg iskol√°nkkal, √©s olvass tov√°bb.

√Čs most n√©h√°ny sz√≥ Z√°honyr√≥l. Bar√°ts√°gos kisv√°ros, itt minden, de minden nagyon k√∂zel van. Ha koll√©gista leszel n√°lunk, √©s valamire s√ľrgŇĎsen sz√ľks√©ged lenne, legyen az iskolai felszerel√©s, vagy √©lelmiszer, esetleg hivatali-, vagy postai √ľgyint√©z√©s, az √ľzleteket √©s a hivatalokat kevesebb mint 10 perces s√©t√°val el√©rheted. A ZVSC sportp√°lya szint√©n az iskol√°t√≥l nem messze tal√°lhat√≥, ahol ny√°ron a testnevel√©s √≥r√°kat tartjuk, t√©len pedig korcsoly√°zhatsz a j√©ggel bor√≠tott salakp√°ly√°n. A v√°rosi uszoda pedig √©ppen vel√ľnk szemben helyezkedik el.

Ha K√°rp√°talj√°n √©lsz, de Magyarorsz√°gon szeretn√©d folytatni tanulm√°nyaidat, azonban nem akarsz elt√°volodni sz√ľlŇĎhelyedtŇĎl, iskol√°nk elŇĎny√∂s v√°laszt√°s lehet sz√°modra. A hat√°rhoz k√∂zelebb kev√©s helyen lehetsz, mint Z√°honyban, √©s k√©rhetsz koll√©giumi elhelyez√©st is.

Amennyiben¬†koll√©gista szeretn√©l lenni n√°lunk, akkor van egy j√≥ h√≠r√ľnk sz√°modra: az iskol√°val egy √©p√ľletben helyezkedik el √©s mi t√∂bb, az ell√°t√°s INGYENES.¬†Az egyetlen dolog, ami√©rt fizetned kell az az √©tkez√©s, ami viszonylag olcs√≥. Ha esetleg nem √°ll m√≥dodban a mobilnet hozz√°f√©r√©s, akkor sincs mi√©rt agg√≥dnod, mivel a koll√©gium teljes ter√ľlet√©n el√©rhetŇĎ az¬†INGYENES wifi h√°l√≥zat. Ha koll√©gistak√©nt a tanulm√°nyi eredm√©nyed is kiemelkedŇĎ lesz, akkor a B√©res Alap√≠tv√°ny a Teljes √Člet√©rt √∂szt√∂nd√≠jjal is t√°mogathat t√©ged.

Azonban az iskola nem csak a tanul√°sr√≥l sz√≥l, biztosan tal√°lsz √©rdeklŇĎd√©si k√∂r√∂dnek megfelelŇĎt klubjaink √©s di√°kk√∂reinkk√∂z√ľl, amelyekben ak√°r orsz√°gos szinten is versenyezhetsz, √©s rengeteg √©vk√∂zi esem√©ny sz√≠nes√≠theti a mindennapjaidat.

Ha sz√≠n√©szi amb√≠ci√≥id is vannak, jelentkezhetsz sz√≠nj√°tsz√≥ k√∂r√ľnkbe, nemcsak az iskola di√°kjainak √©s tan√°rainak elismer√©s√©t v√≠vta ki hol sz√≠vet melengetŇĎ, hol pedig sz√≠v szor√≠t√≥ elŇĎad√°saival, hanem a v√°roslak√≥k, √©s m√°r a megyei szintŇĪ rendezv√©nyek k√∂z√∂ns√©g√©nek nagyrabecs√ľl√©s√©t is √©lvezheti. Nemzeti √ľnnepek, iskolai rendezv√©nyek alkalm√°val tal√°lkozhatsz lenyŇĪg√∂zŇĎ √©nek, t√°nc, vil√°g√≠t√°s √©s zene elemekkel tark√≠tott mŇĪsoraikkal. Ha lejjebb g√∂rgetsz, a k√©p alatt megn√©zhetsz egy mŇĪsorukr√≥l, √©s k√©t kir√°ndul√°sukr√≥l k√©sz√ľlt r√∂vid √∂sszefoglal√≥ vide√≥t.

 

Sz√≠nj√°tsz√≥saink mŇĪsor√°nak √∂sszefoglal√≥ja

2018. okt√≥ber 23-i eml√©mŇĪsor

Színjátszósaink kirándulása Budapesten

2019. május 20-22. - összefoglaló

Színjátszósaink kirándulása Budapesten - 2. rész

2019. j√ļnius 12-13. - √∂sszefogal√≥

B√°r igaz√°n b√ľszk√©k vagyunk sz√≠nj√°tsz√≥sainkra, de az√©rt akadnak m√©g eml√≠t√©sre m√©lt√≥ dolgok iskol√°nkban. Ha szeretsz emberekkel foglalkozni, ak√°r √©leteket is menthetsz tud√°soddal int√©zm√©ny√ľnk elsŇĎseg√©ly ny√ļjt√≥ szakk√∂r√©ben, √©s versenyezhetsz is. Koll√©giumi csapataink folyamatosan kimagasl√≥ eredm√©nyeket √©rnek el az elsŇĎseg√©ly ny√ļjt√≥ versenyeken. A tanul√≥k k√ľl√∂nleges √©s sz√≥rakoztat√≥ helysz√≠neken m√©rhetik √∂ssze tud√°sukat ak√°r felnŇĎttekkel is, ahol elŇĎkelŇĎ helyet szereztek m√°r t√∂bb alkalommal.

Rend√©szeti k√©pz√©st ny√ļjt√≥ int√©zm√©nyk√©nt kiemelkedŇĎen fontos iskol√°nkban a sport, ennek egyik eleme a labdar√ļg√°s, amely n√°lunk igaz√°n nagy m√ļltra tekint vissza. Ha te foci rajong√≥ vagy, akkor itt a helyed,¬† di√°kjaink sorra hozz√°k a d√≠jakat a labdar√ļg√≥ megm√©rettet√©sekrŇĎl, illetve a Kand√≥-h√©t keret√©ben minden √©vben megrendez√©sre ker√ľl a Kand√≥-Kupa, ahov√° nem csak a t√©rs√©gbŇĎl, de a hat√°ron t√ļlr√≥l is rendre √©rkeznek csapatok.

Rendészeti tanulóként részt vehetsz lövészeti, rendészeti, fekvenyomó versenyeken, itt is rendszeresen sikerrel indítjuk diákjainkat.

Tal√°n nem √°rulunk el nagy titkot, de ez a k√©pz√©s √∂rvend int√©zm√©ny√ľnkben a legnagyobb n√©pszerŇĪs√©gnek, √©s nem csak a fi√ļk k√∂r√©ben, az al√°bbi vide√≥b√≥l megtudhatod, hogy mi√©rt van ez √≠gy.

Rendészeti tanulóink önvédelmi bemutatója

Helyszín a Nyíregyházán megrendezett Pályaválasztási Kiállítás

Na de evezz√ľnk √°t egy kicsit nyugodtabb vizekre. Ha te ink√°bb az elm√©det szereted torn√°ztatni, √©s rendelkezel n√©mi √≠r√≥i v√©n√°val, csatlakozhatsz az iskolai szinten egyed√ľl√°ll√≥ di√°k√ļjs√°g√≠r√≥ csapathoz, √ļgy mŇĪk√∂d√ľnk, mint egy val√≥di internetes h√≠rekr√≥l sz√≥l√≥ weboldal. A Kand√≥ Times csapata h√©trŇĎl h√©tre sz√°ll√≠tja az iskola honlapj√°ra √©s Facebook oldal√°ra az √©rdekesebbn√©l-√©rdekesebb cikkeket. Ezeket megtal√°lod a fŇĎoldalon a Kand√≥ Times fŇĎc√≠m alatt, de majd ezt is megn√©zheted k√©sŇĎbb. √Čs van n√©h√°ny elŇĎnye, ha bel√©psz ebbe a szakk√∂rbe, a di√°k√ļjs√°g√≠r√≥k saj√°t irod√°val rendelkeznek a koll√©giumban, t√∂bbsz√∂r voltak m√°r szabadul√≥szob√°ban, painballozni, √©s Budapesten di√°k√ļsj√°g√≠r√≥ tal√°lkoz√≥n, ahol val√≥di szt√°rokkal is tal√°lkozhattak.

Ha te ink√°bb kreat√≠v l√©leknek vallod magad, ne ijedj meg, neked is biztos√≠tunk kikapcsol√≥d√°si lehetŇĎs√©get, ugyanis int√©zm√©ny√ľnkben Digit√°lis K√∂z√∂ss√©gi MŇĪhely is √ľzemel. Itt tal√°lhat√≥ 3D nyomtat√≥, f√©nyk√©pezŇĎg√©p, l√©zerv√°g√≥g√©p is, √©s m√©g sok √©rdekes berendez√©s, a l√©trehozhat√≥ alkot√°soknak csak a k√©pzeleted szab hat√°rt.

A mŇĪhelyben k√©sz√≠tett√ľk a nagy sikerŇĪ Valentin-napi dobozunkat, amelybe a di√°kok szerelmes √ľzeneteket k√ľldhettek egym√°snak, az iskolai rekl√°mfilm√ľnket, vagy √©ppen a kar√°csonyf√°nk dekor√°ci√≥j√°t.

A mŇĪhely keret√©ben Fot√≥ szakk√∂rt is mŇĪk√∂dtet√ľnk, igazi fotogr√°fust√≥l saj√°t√≠thatod el a f√©nyk√©p√©szeti technik√°kat, √©s seg√≠t neked jobbn√°l jobb k√©peket l√©trehozni.

Ha k√ľty√ľim√°d√≥ vagy, √©s szeretsz bark√°csolni, √©rdekel a robotika, Lego robot szakk√∂r√ľnkben biztosan j√≥l fogod √©rezni magad, egyszerŇĪ programk√≥dokkal mozgathatod a kis robotokat.

Ha te ink√°bb a t√∂rt√©nelem ir√°nt rajongsz, bel√©phetsz honismereti k√∂r√ľnkbe, munk√°ss√°guknak k√∂sz√∂nhetŇĎen a zsurki fakazett√°s mennyezetŇĪ templom beker√ľlt a megyei √©rt√©kt√°rba.

Az énekelni vágyók kiereszthetik hangjukat, az iskolai rendezvényeken, és csatlakozhatnak énekkarunkhoz.

Vas√ļti k√©pz√©seink szint√©n n√©pszerŇĪek, ezt mutatja, hogy t√∂bb alkalommal deleg√°ltunk vas√ļtforgalmi szolg√°lattevŇĎ k√©pz√©sben r√©sztvevŇĎ di√°kokat¬†OSZTV d√∂ntŇĎbe, ahol beker√ľltek az elsŇĎ h√°rom helyezett k√∂z√©.

Mindemellett eredm√©nyesen vesznek r√©szt di√°kjaink¬†idegennyelvi,- p√©nz√ľgyi-, √©s szaval√≥versenyenyeken.

A tanul√°s mellett lesz lehetŇĎs√©ged a kikapcsol√≥d√°sra √©s persze a sz√≥rakoz√°sra is. √Čvk√∂zi esem√©nyeink, mint p√©ld√°ul a farsang, a kar√°csonyi rendezv√©nyek, a Halloween t√∂kfarag√°s mellett √©vente egy eg√©sz h√©t sz√≥l a laza √©s jobbn√°l jobb programokr√≥l, mivel minden √°prilisban megrendez√©sre ker√ľl a Kand√≥-h√©t.

G√∂rgess is lejjebb, √©s n√©zz meg n√©h√°ny √∂sszefoglal√≥ vide√≥t iskolai rendezv√©nyeinkrŇĎl, szint√©n n√©h√°ny percesek, idŇĎt sp√≥rolunk neked ezzel, de semmik√©ppen se hagyd ki.

Legyél Te is Kandós!

Mert a mi√©nk igaz√°n csal√°dias iskola ūüíôūü•į

√Ėsszefoglal√≥ film a Mikul√°sr√≥l √©s a Ver√©bavat√≥r√≥l

Karácsonyi meglepetés tánc

teljes videó

Ilyen n√°lunk a farsang

Komplett banya tánc, és egy farsangi összefogaló videó

Sz√≠nezd √ļjra

A Kand√≥ teljes di√°ks√°ga egy√ľtt festette az iskola ker√≠t√©s√©t

Ahogy minden m√°s k√∂z√©piskol√°ban, n√°lunk is megrendez√©sre ker√ľl a szalagavat√≥ √ľnneps√©g, az ezt k√∂vetŇĎ b√°lon egyed√ľl√°ll√≥ m√≥don imm√°r m√°sodik √©ve ind√≠tottuk √ļtj√°ra a di√°kok k√∂r√©ben hatalmas n√©pszerŇĪs√©gnek √∂rvendŇĎ B√°lkir√°lynŇĎ √©s B√°lkir√°ly v√°laszt√°st. Ňźket a di√°kok √©s a tan√°rok szavaz√°ssal v√°lasztj√°k ki az alapj√°n, hogy mennyire tekinthetŇĎek k√∂vetendŇĎ p√©ldak√©pnek tanulm√°nyi √°tlaguk √©s k√∂z√∂ss√©gi munk√°juk r√©v√©n. Az al√°bbi vide√≥ban megn√©zheted, mag√°t a koron√°z√°si szertart√°st, igazi adrenalin bomba volt, nemcsak a l√°nyoknak, de a fi√ļknak is, ne hagyd ki. ūüėČūüĎłūü§īūüĎĎ

Folytassuk, mag√°val a l√©tes√≠tm√©nnyel, amely helyt ad sz√°mos m√°s, az iskol√°t√≥l f√ľggetlen esem√©nynek √©s foglalkoz√°snak is, mint p√©ld√°ul az elsŇĎseg√©ly tanfolyam, a KRESZ tanfolyam, vagy a nyelvi tanfolyamok.

Maga az √©p√ľlet folyamatosan fejlŇĎdik, iskol√°nk √©vrŇĎl √©vre kap √ļj eszk√∂z√∂ket √©s berendez√©seket, k√©t sz√°m√≠t√°stechnika term√ľnk ker√ľlt korszerŇĪs√≠t√©sre, melyeket a legmodernebb eszk√∂z√∂kkel szereltek fel, hogy a di√°kok a legjobb k√∂rnyezetben tanulhassanak.

N√°lunk lehetŇĎs√©get kapsz, hogy megmutasd, mit tudsz.¬†
A tan√°rok meg√©rtŇĎek, √©s seg√≠tŇĎk√©szek. K√©pess√©geidhez m√©rten foglalkoznak veled √©s sz√≠vesen seg√≠tenek neked, ak√°r √≥r√°k ut√°n is. Ha szorgalmas vagy, nem fogj√°k hagyni, hogy lemaradj.

Azt nem mondjuk, hogy v√°lassz minket, hanem hogy hallgass a sz√≠vedre. Az elsŇĎ √©s legfontosabb, hogy olyan k√©pz√©sre jelentkezz, amely igaz√°n √©rdekel, √©s tehets√©get √©rzel magadban hozz√°, a m√°sodik, de tal√°n ugyanolyan s√ļly√ļ, hogy a j√∂vŇĎbeni k√∂z√©piskol√°dban t√©nyleg j√≥l √©rezd magad, ha ez a k√©t felt√©tel teljes√ľl, akkor biztosan helyesen d√∂nt√∂tt√©l.

Ha szeretnél egy támogató, családias közösséghez tartozni, akkor nem kérdés, válassz minket, mert mi folyamatosan azon fogunk dolgozni, hogy kihozd magadból a maxiumumot, és közben jól is érezd magad.

Azt az√©rt m√©g tudnod kell, hogy a n√°lunk megtal√°lhat√≥ technikumi k√©pz√©sekkel nem nagyon lŇĎhetsz mell√©, hiszen, b√°rmi legyen a terved, elŇĎny√∂s v√°laszt√°s, hiszen a k√∂zismereti tant√°rgyakat ugyanolyan √≥rasz√°mban fogod tanulni mint egy gimn√°ziumban, √©s az √©retts√©gi mell√© m√©g egy k√∂z√©pvezetŇĎi szintŇĪ szakm√°t is fogsz szerezni, ami szakir√°ny√ļ tov√°bbtanul√°sn√°l tud√°sban, √©s a felv√©teli pontokaban is elŇĎnyt fog jelenteni sz√°modra. Sz√≥val ha befejezted a tanulm√°nyaidat n√°lunk, ak√°r m√°r mehetsz dolgozni is, de tov√°bbtanulhaszt fŇĎiskol√°n, vagy egyetemen is.

  1. Azt javasoljuk, hogy n√©zd meg az "Ez√©rt v√°laszd a Kand√≥t!" film√ľnket, amelyben r√∂viden megismerheted mind az 5 k√©pz√©s√ľnket. Ha mobilr√≥l n√©zed az oldalt, megtal√°lod a sz√∂veg alatt, egy√©bk√©nt pedig jobb oldalon.
  2. Majd a film alatt kattints annak a k√©pz√©snek a nev√©re, amelyik felkeltette az √©rdeklŇĎd√©sedet, √©s tudj meg r√≥la t√∂bbet.
  3. Ha ez is meg volt, a fŇĎoldalon a h√≠reink alatt megismerheted az iskolai √©let√ľnket, hiszen a p√°lyav√°laszt√°s nem csak a tanul√°sr√≥l sz√≥l, rengeteg cikket tal√°lsz k√©ppel √©s vide√≥val, ahol megn√©zheted, hogy hogyan zajlik n√°lunk egy √©vnyit√≥, szalagavat√≥, sz√≠nj√°tsz√≥s elŇĎad√°s, ver√©bavat√≥, vagy √©ppen a Kand√≥-h√©t, mert n√°lunk mindenrŇĎl tal√°lsz inform√°ci√≥t.
  4. Ha a koll√©gium √©rdekel, v√°laszd a fŇĎmen√ľben a koll√©giumot, vagy megtal√°lod minden egyes oldalon, √©s megtudhatod, hogy milyen egy koll√©gista napirendje, milyen felszerel√©seket √©rdemes hozni stb.
  5. Utolsó lépésként javasoljuk, hogy töltsd le a felvételi tájékoztatónkat, amelyben minden információt megtalálsz a jelentkezéshez, ezt is megtalálod minden egyes oldalon. 

V√°runk szeretettel! ‚̧ԳŹ LEGY√ČL TE IS KAND√ďS! ūüíô

Vissza