Hírek

Digitális közösségi alkotóműhely kerül kialakításra iskolánkban

2018. október 8-án 11 órától kezdetét vette iskolánkban a Kisvárdai Szakképzési Centrum GINOP-6.2.3-17-2017-00031 azonosító számú „A Kisvárdai Szakképzési Centrum átfogó fejlesztése” című projekt tagintézményi nyitó rendezvénye. A pályázat célja a szakképzési intézményrendszer fejlesztése illetve, hogy csökkentse azoknak a tanulóknak a számát, akik végzettség nélkül hagyják el a szakképző intézményeket.

A rendezvényt Vizer Zoltán, a Kisvárdai Szakképzési Centrum szakmai-főigazgató helyettese nyitotta, aki tolmácsolta Leleszi Ágnes főigazgató asszony bíztató szavait, majd Záhony város polgármestere, Helmeczi László tartott beszédet, amelyben felelevenítette iskolánkban töltött diákéveit.
Bodnár Attila Sándor, intézményünk vezetője bemutatta szakgimnáziumunkat, ezt követően Szőke Enikő, a projekt menedzsere ismertette a pályázat céljait és a megvalósításra kerülő tevékenységeket.

Zárásként iskolánk tanulói, Cser Károly Mózes és Kiss Olívia Tímea előadtak egy-egy zeneszámot. (Hamarosan jövünk néhány videó részlettel diákjaink műsorából.)

A projekt keretén belül kerül kialakításra intézményünkben egy digitális közösségi alkotóműhely, melynek célja a tehetséggondozás. A tanulók fejleszthetik kreativitásukat a tanműhelyben, melyben olyan eszközökkel dolgozhatnak majd, mint a 3D nyomtató, lézergravírozó és vágógép, LEGO robot, varró- és hímzőgép, kézi körfűrész, asztali fúrógép stb.