Érdekességek

Ismered a Mikulás történetét?

Szerző: Hamza Elizabet 9/B osztály

Sok legenda kering a Mikulás történetéről, van, aki ezt vallja, van aki azt. Kíváncsi voltam, és utánajártam a történetének.

Szent Miklós a keleti egyház máig a legtiszteltebb szentje. Krisztus után született 245-ben, Patara városában egy gazdag család gyermekeként. A gyerekek és a szegények megsegítésére szentelte életét.

Ma a gyerekek úgy tudják, hogy a Mikulás Lappföldön él – a két világháború között azonban azt gondolták, hogy a mennyből figyeli a gyerekeket, segítői pedig a krampuszok és angyalok.

Ugye te is emlékszel arra a csokoládés, virgácsos, csizmatisztítós decemberi napra, amelyet gyermekként te is nagyon vártál? Csak mert kellenek a varázslatos pillanatok a szürke hétköznapok között. Ez az az időszak, amikor a gyerekek elmondják kívánságaikat és álmaikat annak, akit csak úgy ismernek a fiatalok és az idősebbek, hogy Mikulás.

A Mikulás nagyon fontos szerepet tölt be egy gyermek életében. Higgyék azt, hogy igenis létezik egy ősz hajú piros ruhás bácsi, aki boldogságot, és szeretetet hoz magával.

Az álmok nagyon fontosak, ahol minden egy varázslatos álomvilágba csöppenő mese, és ahol minden szép és nem történik velünk semmi rossz. 🙂