Diákújságíróink cikkei

Dinoszauruszok akadályozzák a felújítást a Kandóban!

Szerző: Csákány Martin (12.A)

Iskolánkban a tanév eleje óta felújítás és korszerűsítés zajlik, sor került a kazánok és a nyílászárók cseréjére, a külső falak hőszigetelésére, illetve a tetőn modern napelem park kerül kialakításra. A munkálatok a belső udvarban kezdődtek, és jelenleg is zajlanak. Lassan a végéhez közeledünk, azonban az építkezést nem várt események akadályozzák.

Nemrég az ország kutatói és tudósai egy kisebb rendellenességet fedeztek fel Záhony környékén, amire akkor ügyet sem vetettek, annak jelentéktelen méretei miatt. Egészen addig, ameddig a hétvégén az anomália olyan méretűvé nőtte ki magát, hogy egy hasadék jött létre a tér-idő kontinuumban. Mielőtt a tudósok még bármit tehettek volna az időalagúton keresztül őshüllők kerültek át korunkba hétvégén és az iskolánkat környékezték meg, amelyet egyik dolgozónk halált megvető bátorsággal kapott lencsevégre. Szerencsére a hétvégén senki nem tartózkodott az épületben. Eddigi adataink szerint közel tíz dinoszaurusz sétálgat szerte Záhonyban.

Kisebb Triceratopsz csorda legelt épp az iskola udvarán, amikor egy kifejlett Tirannoszaurzusz támadt rájuk és az egész udvaron felfordulást okoztak. A hajsza során a csorda a földdel tette egyenlővé az udvaron lévő veterán tujákat.

Az informatika terem vadonatúj ablakát egy Brachiosaurus óvatlan mozdulata betörte és egy hatalmas repedést okozott rajta.

A dinókkal együtt a hasadékon keresztül régmúlt korok ereklyéi kerültek át az iskola udvarára így a káosz szemmel látható a létesítmény egész területén.

Nem sokkal az eset után az időalagút lezárult. Az események miatt leálltak a munkálatok, mondva a szakemberek életbiztosítása nem terjed ki kihalt állatfaj által okozott testi sértésre. Az állványok az iskola körül üresen állnak és a felújítás szünetel.

A vezetőség értesítette a rendőrséget és a katonai erőket, a kolosszusok elszállítására állatmentőket kértek fel, akik már készülnek az akcióra. A mentőakció lényege, hogy a dinókat megfelelő helyre szállítsák. Az állatokért jelenleg is több állatkert verseng világ szerte. Reméljük hamarosan folytatódhatnak a munkálatok és minden visszaáll a régi kerékvágásba.

Kattints a képre a részletekért!