Aktuális

Záhonyi Közlekedési Diáksport Egyesület

Kovács Sándor
4625 Záhony, Kárpát út 4.
Adószám: 19214531-1-15

Tisztelt Szülő!

A sport egészségmegőrző, személyiségfejlesztő hatása vitathatatlan. Elmondhatjuk, hogy a sport egyben tanítómester is, hisz a sport megtaníthatja gyermekét az önállóságra, toleranciára, önfegyelemre, leleményességre, rugalmasságra, kreativitásra, önértékelésre, a szabályok betartására, az ellenfél tiszteletére, az egymásért való küzdésre, megtanít nyerni és veszíteni, a vesztés után újra felállni és tovább küzdeni. Ha mindezt az Ön gyermeke már fiatalon megtanulja, egy életen át fog tudni alkalmazkodni a változó feltételekhez.

Önnek, mint felelős szülőnek biztosan rendkívül fontos gyermekének nem csak lelki, hanem testi egészsége is, ezért ha egyesületünket támogatja adója 1%-val, azzal egyben gyermeke egészséges fejlődését is támogatja.

Engedje meg, hogy néhány szóban bemutassuk Önnek egyesületünket, és hogy pontosan miért is előnyös az Ön és gyermeke számára, ha megtisztel minket bizalmával.

A Záhonyi Közlekedési DSE 1989. óta folyamatosan működő civil szervezet, 351 fő tagja van, melynek több mint 85%-a 18 év alatti tanuló.

Minden évben a tanulók igényeit figyelembe véve színes sportprogramokat, a szabadidő hasznos eltöltéséhez olyan lehetőségeket biztosítunk, ahol a sport eszközeivel, a baráti társasági kapcsolatok fejlesztésével, az egészséges életmód és életvitel kialakítására, a preventív gondolkodásmód elsajátítására ösztönözzük diákjainkat.

 

Egyik fő küldetésünknek tekintjük a tehetséggondozást, ezért ha az Ön gyermeke kiemelkedő sport tehetség, lehetősége lesz a Magyar Diáksport Szövetség által meghirdetett diákolimpiai versenyrendszerben megmérettetni magát atlétika, kispályás labdarúgás, futsal, és erőemelő sportágakban.

Egyesületünk kiemelt programja a diákok körében óriási népszerűségnek örvendő Kandó-Kupa félpályás labdarúgó torna, melyet 2019-ben 20. alkalommal szerveztünk meg a szabolcs- szatmár-szatmár-bereg megyei középiskolás diákok körében. Közel 20 csapat több mint 200 sportolója versengett a helyezésekért, végül iskolánk csapata nyerte el az aranyérmet, akikre rendkívül büszkék vagyunk. Ezen rendezvény néhány éve nemzetközivé vált, azzal, hogy Szlovákiából a Királyhelmeci Gimnázium is részt vett a tornán.

Rendkívüli jelentőségű események egyesületünk életében a tömeg–és szabadidősport tevékenységek is. Minden évben a lehetőségeinkhez mérten két gyalogtúrát szervezünk, amelyeken diákok és tanárok egyaránt részt vehetnek a közeli Zempléni hegységbe, amennyiben költségvetésünk engedi akár külföldre, Szlovákiába, illetve Romániába, ezzel is építve az iskolai közösséget, és fejlesztve a tanár-diák kapcsolatot.

Sportegyesületünk tagjai körében igen közkedvelt az úszás, melyre városunk fedett uszodájában van lehetőség. Az úszás szerfelett jótékony hatással bír az emberi szervezetre, javítja az állóképességet, karbantartja a szív-és érrendszert, segít a gerincproblémákon, és még sorolhatnánk. Egyesületünk több mint tíz éve sikeresen tudja fenntartani az „ÚSSZ AZ EGÉSZSÉGEDÉRT „programját, melyhez az elmúlt évben több mint 300 díjmentes uszoda jegyet biztosítottunk tagjaink részére.

Önkéntesek bevonása nélkülözhetetlen a szervezet működéséhez, és annak fenntartásához. Szervezetünkben öt fő aktív önkéntes dolgozik, de a rendezvények alkalmával, pl.: a Kandó Kupán több mint 20-25 fő segíti a munkát a szervezésben és lebonyolításban. Óriási segítséget jelent szerevetünknek, hogy a középiskolások közösségi munkavégzés alkalmával egyre többen jelentkeznek ilyen jellegű munkavégzésre, ahol a tanulók maximális mértékben, felelősségteljesen elvégzik a rájuk bízott feladatokat, ezáltal is az életre nevelve őket.

Ha fontos Önnek gyermeke egészsége, és ezért úgy gondolja, hogy szeretne még egy lépést tenni ennek érdekében, kérjük, hogy tiszteljen meg minket bizalmával, és támogassa Egyesületünket adója 1%-val, hogy gyermeke számára mégtöbb olyan programot tudjunk szervezni, amely a fejlődését szolgálja.

Ezúton is köszönjük támogatását!

Záhonyi Közlekedési Diáksport Egyesület
Kovács Sándor
4625 Záhony, Kárpát út 4.

Adószám: 19214531-1-15