Aktuális

Kandó Kálmán Középiskola Tanulóiért Alapítvány

Kuratórium elnöke: Józan Kornélia
4625 Záhony, Kárpát út 4.
Adószám: 18803688-1-15
E-mail: titkarsag.zkando@gmail.com

Tisztelt Szülő!

Kandó Kálmán Középiskola Tanulóiért Alapítvány 1999 óta működik. Napról-napra azon dolgozunk, hogy elősegítsük gyermeke életminőségének és életkilátásának javítását, az esélyegyenlőség megvalósulását. Célunk, hogy felejthetetlen élményeket nyújtó közösségi programokon keresztül segítsük a tanulást és a személyes fejlődést. Közreműködésünkkel gyermeke az átlagosnál magasabb minőségű lelki-szellemi útravalóval felvértezve léphet be a társadalom közösségébe. Kiemelt célunk, hogy gyermeke maximálisan jól érezze magát az iskolában.

Vajon mennyit érhet ez Önnek, mint felelősségteljes szülőnek? Önnek csak néhány tollvonás az adója 1%-ának felajánlása, de ezzel nemcsak Alapítványunkat támogatja, hanem rajta keresztül gyermeke mindenoldalú segítését, fejlesztését is.

Hogyan segítünk mi az Ön gyermekének?

Amennyiben gyermeke nyelvvizsgára készülne, szaktanárokkal segítjük idegen nyelvi kompetenciájának fejlesztését, illetve teljes mértékben átvállaljuk a sikeres nyelvvizsga költségét.

Tudjuk, hogy a szalagavató megterhelő lehet a szülők számára, ezért a végzős osztályokat anyagilag is támogatjuk, úgymint a tánctanár díjazásának, a jelmezkölcsönzés összegének átvállalása. Ezzel is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy minden műsorszám a diákok elképzelései szerint alakuljon, és hogy életük végéig maradandó és örömteli élményként emlékezzenek erre a napra.

A diákok számára iskolai kulturális tevékenységeket gyakran szervezünk, ezeket anyagilag is támogatjuk, hogy gyermekének nemcsak tanulási, de szórakozási lehetőségeket is biztosítsunk.

Rendkívül fontos számunkra a tanulók munkájának elismerése, ezért a kimagasló teljesítményt nyújtókat, a sport, a közösségi munka és a kulturális programok szervezésében való részvételt jutalomkönyvek vásárlásával támogatjuk.

Szükségesnek tartjuk a munka világával való ismerkedést, a munkára nevelést is, elősegítve gyermekének az életben való helytállását. Ehhez egyik jó lehetőség az iskola környezetének szépítése, parkosítása, virágosítása. A munkálatok előkészítésén, megszervezésén túl a költségeket is részben átvállaljuk, de az Alapítvány egyéb rendezvényeihez és programjaihoz is gyakran csatlakoznak diák önkéntesek, ahol együtt, jól szórakozva formálhatjuk az ifjú tehetségeket.

Alapítványunk megragad minden olyan alkalmat és lehetőséget – legtöbbször pályázatok formájában-, amelyek a diákok nevelését, oktatását, képességfejlesztését, az ismeretterjesztést, a kulturális tevékenységek szervezését, az egészségmegőrzést célozza. Ennek érdekében eddig a következő pályázatokat nyújtottuk be és valósítottuk meg:

2016-ban a NEA-UN-16-SZ-1147  azonosítószámú, Hagyományok és Népszokások határok nélkül sikeres pályázatnak köszönhetően a Nagybányán lévő testvériskolánkkal tudtunk megvalósítani két alkalommal is többnapos találkozót, ezzel hozzájárulva tanulóink ismereteinek bővítéséhez más kultúrákról, és hogy ezzel is támogassuk a tanár-diák kapcsolatok fejlesztését.

2018-ban Pénzügyi tudatosságra nevelő iskola (2019) elnevezésű pályázatot is pozitívan bírálta el a Pénzügyminisztérium, melynek kapcsán diákjaink sokoldalú, a mindennapi élethez elengedhetetlen pénzügyi tudásanyagot szerezhettek.

Ezen kívül a projekt keretében 6 db korszerű asztali számítógép vásárlására is lehetősége nyílt Alapítványunknak, melyeket a tantermekben, illetve a tanári szobában helyeztünk el.

NEA-UN-16-M Új nemzedékek jövőjéért című projekt Civil szervezetek működési célú támogatása keretén belül eszközbeszerzéseket és diákprogramok megvalósítását sikerült elnyerni.
Kiemelten foglalkoztunk gyermek-és ifjúságvédelemmel, gyermek-és ifjúsági érdekképviselettel, családsegítéssel és környezetvédelemmel. A sikeres pályázatnak köszönhetően egy olyan többfunkciós (szülőfogadó, foglalkoztató, konzultációs) helyiséget tudtunk kialakítani az iskola épületén belül, amely alkalmas arra, hogy pedagógusaink, illetve gyermekvédelemmel foglalkozó munkatársaink nyugodt környezetben tudjanak beszélgetni a szülőkkel a felmerülő problémák megoldásának céljából.

2017-ben is sikerrel könyvelhettük el a NEA-UN-17-M-1385 azonosítószámú “Civil szervezetek működési célú támogatása 2017.”– re benyújtott pályázatunkat. Az elnyert összeget projektor, kivetítő vászon, fényképezőgép és nyomtató beszerzésére használtuk fel. Ezeket az eszközöket azért vásároltuk, hogy a diákok számára megrendezésre kerülő programokat és eseményeket tudjuk vele minél magasabb szinten támogatni.

2017-ben Záhony város önkormányzatával konzorcium keretében nyertünk támogatást a TOP-2.1.2-15-SB1-2017-00032 azonosítószámmal nyilvántartott  „Zöld város kialakítása” címmel, melynek megvalósítása folyamatban van.

Amennyiben úgy gondolja, hogy szeretné gyermekének fejlődését ilyen módon támogatni, úgy kérjük, hogy tiszteljen meg minket bizalmával, és ajánlja fel adója 1%-át Alapítványunknak.

Ezúton is köszönjük támogatását!

Kandó Kálmán Középiskola Tanulóiért Alapítvány
Kuratórium elnöke: Józan Kornélia
4625 Záhony, Kárpát út 4.
Adószám: 18803688-1-15
E-mail: titkarsag.zkando@gmail.com