Hírek

Rendészeti csapatverseny és különdíj Nagykállóban

Szerző: Sipos József Zoltán

Iskolánk csapata 2020. február 28-án  részt vett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a Mátészalkai szakképző Centrum Budai Nagy Antal Szakgimnáziuma Nagykálló által hatodik alkalommal kiírt megyei rendészeti csapatversenyen.

A versenyen Farkas József r. dandártábornok megyei rendőrfőkapitány  és  Dr. Bugya László főigazgató urak  üdvözölték a  megjelent versenyzőket, csapatokat és nyitották meg a versenyt.

A  verseny  egyfordulós, komplex csapatverseny volt mely a rendészeti ágazat minden szegmensét felölelte. A versenyfeladatok szakmai irányultságú műveltségi és gyakorlati feladatokból álltak, mely során akadálypályát kellett leküzdeni, volt lövészet és  fizikai képességek mérése. A gyakorlati feladatként egy rendőr szabályos nyári öltözetének és felszerelésének bemutatása volt egy próbabábun,  katasztrófavédelemi gyakorlat szakfelszerelések felismeréséből, és egy  síkban végrehajtott szerelési feladatból állt, míg a büntetés-végrehajtási ügyességi feladat  a fogvatartottak birtokában nem tartható tárgyak felismeréséből és a zárkában történő előtalálásából állt.

A megyei versenyen 10 középiskola csapata indult , melyen a 6 helyet sikerült elérni.

A hatodik helyezés mellett iskolánk  csapatát  különdíjban részesítette a Szabolcs –Szatmár- Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a  legjobb lövészeti eredményért.

A csapat tagjai: Kállai Miklós János 12 C, Boros Ákos, Dancs Norbert és Sándor Dominik 11 C  osztályos diákok voltak.

 

Kövess minket a közösségi média oldalakon is:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Vissza