Érdekességek

Szuper ingyenes app: minikihívásokkal gyakorolhattok a nyelvvizsgára

Nemcsak új szavakat sajátíthattok el a Lingvist nevű ingyenes alkalmazással, hanem a nyelvvizsga részei szerint csoportosított feladatokat, kommunikációs helyzeteket is megoldhattok, illetve a nyelvtani szabályokat is átismételhetitek.

A Lingvist nevű ingyenes appal angolul, németül, franciául, spanyolul és oroszul tanulhattok. A szavakat egyrészt témák szerint csoportosítva sajátíthatjátok el: mondatokba kell beillesztenetek az adott kifejezés idegen nyelvi megfelelőjét.

De nem csak ez az egyetlen lehetőség: különböző minikihívásokat oldhattok meg, amelyeket ráadásul a nyelvvizsgákon előforduló vizsgarészek – beszédkészség, nyelvtan, hallott, illetve olvasott szöveg értése – szerint csoportosítottak.

© App Store

Például meg kell hallgatnotok egy kérdést, majd ki kell választanotok a helyes választ, egy hirdetés szövege alapján kell el döntenetek, hogy melyik állítás igaz a felsoroltak közül, egy újabb kihívásban pedig a megadottak közül kell behelyettesítenetek a helyes igealakokat a mondatokba.

A nyelvtani szabályokat szintenként csoportosítva is megtaláljátok az alkalmazásban. A Lingvistet iOS-ra innen, Androidra pedig innen tölthetitek le.

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Forrás: www.eduline.hu

Kövess minket a közösségi média oldalakon is:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Vissza