Hírek

Ilyen volt a Szalagavató ünnepség a Kandóban

A végzősök életében talán az egyik legnagyobb dolog a szalagavató ünnepség, amelynek hagyománya csaknem 200 évre nyúlik vissza. Bár régen másképp ünnepelték, de a lényeg nem változott. A szalagavató a végzősökről szól, ezen a napon szórakoztató előadásokat mutatnak be a nagyközönségnek, a szívük fölé szalagot tűznek, amely szimbolizálja a felnőtté válást, az iskolához való tartozást, ugyanakkor az elválás jelképe is egyben. Maga az esemény örömteli, az odavezető út izgalmas, de felkavaró lehet azok számára, akiknek itt kell először színpadra állniuk.

Nem volt ez másképp iskolánkban sem, már szeptemberben megkezdődtek a próbák, és megtelt a levegő idegfeszítő várakozással.
Végül pontot téve a több hónapos felkészülés végére 2019. november 15-én 16 órától került megrendezésre a Szalagavató ünnepség.
Aznap a Záhonyi Művelődési Ház nézőtere csordultig megtelt vendégekkel, több száz kíváncsi szempár izgatottan fürkészte a színpadot, és várta a kezdést.

Szabó Dominika 10.C osztályos tanuló vezette a műsort, szavai után felcsendült a Himnusz, majd Kiss Mariann 12.C osztályos tanuló Szabó T. Anna: Útravaló című versét adta elő.

Bodnár Attila Sándor tagintézmény-vezető megosztotta velünk ünnepi gondolatait.

Először az osztályfőnököknek, majd a diákoknak, és végül a tanáraiknak került feltűzésre az iskolát jelképező szalag.

Az ünnepség második részét Boriné Pokol Szilvia tanárnő vezénylésével az énekkar felemelő zeneszámai nyitották, elhangzott a La Mancha című musicalből az Álomdal Kiss Olívia Tímea 12.A osztályos tanuló előadásában, ezt követően pedig Bródy János Mindannyian mások vagyunk című dala.

Valószínűleg a legnehezebb dolga a 12.B osztálynak volt, hiszen ők kezdték a végzősök műsorát angol keringővel, amelyben a nagy könyv szerint megírva csodás ruhában különleges koreográfiát táncoltak és elbűvölték a közönséget.

Következő műsorszámként a 12.A osztály előadásában ötletes táncmixet láthattunk.

Igazán jól szórakoztunk a 12.C osztály kisfilmjén, remekül összefoglalta az osztályuk utóbbi néhány évét, és hogy hogyan zajlik a Kandóban a tanórákon kívüli élet.

A következő percekben az iskolával kapcsolatos élményeikből mutattak be egy zenés összeállítást a 12.B osztály diákjai, mellyel sikerült jókedvre deríteni a közönséget.

Ennek megfelelően a 12.C osztálynak is sikerült elvarázsolni a publikumot az bécsikeringőjük mesés látványvilágával.

A 12.A osztály sem maradt ki a kisfilmekből, „Emlékek” címmel ők is készítettek videót az iskolában töltött legemlékezetesebb pillanataikról.

A fiúk és lányok örök harcát látványos táncpárbaj formájában örökítette meg a 12.B osztály.

A 12.C osztály dance-evolution című vérpezsdítő produkciója következett.

Ezután egy kicsit komolyabb vizekre eveztünk, Kiss Olívia Tímea, 12.A osztályos tanuló Tompos Kátya Magányos csónak című dalát énekelte el nekünk angyali hangon.

Éles váltás következett, a rendészeti ágazaton tanulók izgalmas önvédelmi bemutatója a 12.C osztály részvételével. Élőben végignézhettük, ahogyan egy ütéssel és rúgással cserepet törnek a szemünk előtt, és amelyet a közönség kitörő tapssal fogadott. Ezzel a bemutatóval köszönték meg az önvédelmet tanító tanárok Lesku István és Markó László munkáját.

Végezetül a 12.A osztály bécsi keringőjét láthattuk, mely nem maradt el a többi osztályétól, néhány perc erejéig a régi bálok és a gyönyörű abroncsos ruhák világába repítettek minket.

A műsorszámok végén a 12. évfolyam tanulói köszönetet mondtak tánctanáruknak, Galambosi Krisztiánnak, akit a végzősök kitörő tapssal üdvözöltek.

Zárásként a 12. évfolyam közösen, az osztályfőnökökkel együtt, Az Ismerős Arcok együttes Nélküled című dalát énekelte.

Az ünnepség befejezéseként elénekeltük a Szózatot, azonban itt még korántsem volt vége a napnak, ugyanis 19 órától megkezdődött a Kandó bál több mint 200 résztvevővel, és különleges dekorációval.

A tavalyi bálon indult útjára a Bálkirálynő választás hagyománya, a diákok körében aratott sikerre való tekintettel idén már Bálkirályt is választottunk. Az elismerés célja, hogy motiválja a gyerekeket jobb tanulmányi eredmény elérésére, és hogy aktívabban vegyenek részt az iskola életében, hiszen a diákok és tanárok közösen szavazhattak arra, aki példaképnek tekinthető számukra.

A választás két fordulóban zajlott, az első a szalagavatót megelőzően 3 nappal, ahol a lányok közül Kiss Olívia Tímea, Szabó Dominika Júlia, Varga Boglárka, a fiúk közül: Batta Dániel, Kondráth Ádám és Pap Alex jutott tovább. A vacsorát megelőzően közülük választották ki a báli vendégek a Bálkirálynőt és Bálkirályt, majd megkezdődött a szavazatszámlálás.

21 órakor felfokozott hangulatban vette kezdetét az eredményhirdetés, amelyet Rutkai Krisztina vezetett, a díjakat Bodnár Attila Sándor igazgató úr adta át.

Végül a következő eredmény született:

Kiss Olívia Tímea, Bálkirálynő

Pap Alex, Bálkirály

Szabó Dominika, Udvarhölgy

Varga Boglárka, Udvarhölgy

Kondráth Ádám, Lovag

Batta Dániel, Lovag

Az eredményhirdetést hatalmas taps és üdvrivalgás fogadta, majd a díjazottak felkértek valakit a vendégek soraiból egy táncra és hivatalosan is megnyitották a bált.

Az eredményhirdetésről készült videót itt tekintheted meg:

A fergeteges hangulatról és a talpalávalóról Feskó Csaba zenész (volt diákunk) gondoskodott.
A ceremóniát követően folytatódott a hajnalig tartó mulatozás, melyet csak a tombola sorsolás szakított meg, illetve a táncban megfáradtak számára egy kis töltött káposzta evés.

Szeretnénk megköszönni:
• a Szülői Munkaközösség tagjainak a kitartó munkát, a rengeteg segítséget, amellyel biztosították a rendezvény létrejöttét,
• minden végzős diákunknak a ragyogó műsort,
• Jakab József, Molnár Lívia, és Kovács Sándor végzős osztályfőnökök fáradhatatlan támogatását és szervezését,
• Tóthné Tihanyi Erika tagintézményvezető-helyettesnek a műsor koordinálását,
• a műsorban résztvevő minden diákunk és tanárunk elkötelezett munkáját,
• a káprázatos koreográfiákat Galambosi Krisztiánnak,
• a bál szervezését Molnár Lívia tanárnőnek, minden közreműködő és báli dekorációban résztvevő pedagógusnak, diáknak, dolgozónak és szülőnek,
• az ízletes ételt, amelyet iskolánk dolgozói készítettek.

Szintén köszönettel tartozunk mindazoknak, akik bármilyen módon segítették a műsor és a bál létrejöttét, vagy jelenlétükkel megtisztelték a rendezvényt.
Ismét bebizonyosodott, hogy Kandósnak lenni jó, reméljük felejthetetlen élményben volt része mindenkinek.

Kattints a képekre, ha nagyobb méretben szeretnéd megnézni!

Kövess minket a közösségi média oldalakon is:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Vissza