Érdekességek

Ha kollégista vagy, ez az 5 tipp jól fog jönni, ha spórolni szeretnél

Szabó Dominika (11.C)

Ha kollégista vagy, általában egy hétre elegendő pénzt hozol magaddal, amiből befizeted az iskolai dolgokat, és a maradékból gazdálkodhatsz. Ez a cikk most abban fog segíteni neked, hogy hogyan takaríts meg hetenként pár száz forintot.

  1. Hozz otthonról olyan ételt, ami nem romlik meg és nem minden esetben kell hűtőben tárolni (gondolok én itt például konzervre, vagy kenőmájasra). Ha ezek a kaják ott vannak nálad, és netalán nem ízlett a vacsora, esetleg kevés volt, akkor máris van egy pótvacsorád, amivel ki tudod egészíteni az előzőt. Nem kell éhezned sem és még pénzt sem költesz a boltokban étel miatt.
  2. Ha elmentek egy kajáldába, sokkal jobb ötlet, sőt még pénzt is megtakarítasz vele, ha többen rendeltek egy nagyobb pizzát (kérhetitek különböző feltételekkel), majd az árát elosztjátok. Lehet te magad nem is tudnál megenni egy kisebbet sem, és kidobod érte a pénzt, sőt még az étel negyedét is meghagyod.
  3. Ne vásárolj minden boltban zacskót. Vidd magaddal a hátizsákodat, ami még kényelmesebb, mint egy tele pakolt nejlonszatyor és környezetbarát. Netalán ha már vettél előző nap, akkor ne dobd ki, jó lesz az máskorra is.
  4. Figyeld az akciókat! Több boltnak is van már weboldala, ahová közzéteszik, hogy mi van és mi lesz a következőkben akcióban.
  5. Menj be céltudatosan a nagyobb üzletekbe. Írj össze egy listát, hogy mire van szükséged, majd vedd meg, de úgy, hogy olyat nem teszel a kosaradba, amire igazából máskor rá sem néznél.

Ez a pár tipp reméljük segíteni fog neked, hogy több pénz maradjon a zsebedben.

Kövess minket a közösségi média oldalakon is:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Vissza