Hírek

Figyelem! 1 fő diákújságíró és 1 fő szerkesztő kerestetik a Kandó Times csapatába! Jelentkezz!

Idén is teljes gőzzel folytatja a Kandó Times csapata az iskolaújság kiadást és a cikkírást a honlapunkra, hogy minél hamarabb értesülhessetek az intézményben történtekről, és hogy hasznos és érdekes írásokkal szolgáljunk nektek.

Ahogy az elmúlt év visszajelzései, és az előző évben elkészült új honlapunk folyamatosan növekedő látogatottsága is bizonyította, rendkívül fontos a diákújságírók munkája, hiszen egy év alatt több mint 17.000 felhasználó látogatott el iskolánk weblapjára, és volt olyan írás, amely 1000-nél is több megtekintést ért el.

Az egyik szemünk sír, a másik pedig nevet, mivel 2 társunk végzett intézményünkben és egyetemen folytatja tanulmányait, ezért annak érdekében, hogy zavartalanul folytathassuk munkánkat, szükségünk van helyettük 1 fő új diákújságíróra és 1 fő szerkesztőre.

Éppen ezért, ha szeretsz írni, vagy jól kezeled a Word-öt és szívesen kipróbálnád magad, jelentkezz hozzánk bátran!

Kit keresünk?

1 fő újságírót és 1 fő szerkesztőt, elsősorban kollégistát, de a szerkesztői feladatok megoldhatók bejárós diákként is. Lényeges, hogy jó legyen a helyesírásod!

Mi lesz a feladatod?

1 fő diákújságíró feladata: hetente egyszer gyűlünk a szerkesztőségben, ahol mindig derűs hangulatban megbeszéljük és kiosztjuk az aktuális heti cikk címeket, tehát hetente 1 cikket kell majd írnod megadott szempontok alapján, de ne ijedj meg, minden segítséget megkapsz hozzá.

1 fő szerkesztő feladata: havonta egyszer megszerkeszted a Kandó Times iskolaújságot, Word tudás mindenképpen szükséges számodra.

Mit nyújtunk neked?

  • Csatlakozhatsz egy vidám csapathoz, ahol garantált a jókedv és a megbecsülés és osztozhatsz a dicsőségben.
  • Használhatod a Kandó Times szerkesztőséget a kollégiumban.
  • Részt vehetsz különböző kirándulásokon. Tavaly két alkalommal vettünk részt csapatépítő tréningen szabaduló szobában, és elutaztunk a 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválra, ahol ismert médiaszemélyiségekkel találkozhattunk.

Hogyan jelentkezhetsz?

Ha diákújságírónak jelentkezel: Írnod kell egy cikket. Az alábbi 3 téma közül válassz egyet, és küldd el az iskola Facebook oldalára üzenetben word formátumban, vagy a rendszergazda irodában Rutkai Krisztinának is leadhatod elektronikus formátumban, vagy papír alapon. A beérkezett pályaművek közül fogjuk kiválasztani azt az 1 főt, aki csatlakozhat hozzánk. Nem kell hosszú terjedelmű, elég egy A4-es oldal fele is, de a témától is függ, lehet, hogy több lesz belőle.

Választható címek:

  1. Miért választottad ezt az iskolát/szakot?
  2. Mi az első benyomásod az iskoláról? (Ez csak 9.-es diákoknak)
  3. Mit tanulhatunk …… című könyvből/filmből/sorozatból? (Válassz egyet és írd le, hogy miért szereted, mit tanít neked, vagy az olvasónak.)

Egy kis mankó a cikk íráshoz:

Bevezetés: Miért választottad az adott témát.

Tárgyalás: Fejtsd ki a témádat, agyalj rajta, a saját ötleteidre vagyunk kíváncsiak, elemezd ki, mindent, ami eszedbe jut róla.

Befejezés: Foglald össze a leírtakat, írj saját véleményt!

Ne másolj sehonnan, mert a Te gondolataidra vagyunk kíváncsiak, és rákeresünk, illetve fontos, hogy egyedi tartalom jelenjen meg az iskola honlapján, hiszen a Google azt részesíti előnyben.

Ha szerkesztőnek jelentkeznél, akkor jelezd Rutkai Krisztinának a rendszergazda irodában és küldünk neked egy próba újságot, amelyet meg kell szerkesztened adott szempontok alapján és visszaküldeni részünkre.

Kövess minket a közösségi média oldalakon is:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Vissza