Hírek

A Kyokushin Karate Diákolimpia Országos Döntőjébe jutott egy tanulónk

Idén áprilisában került megrendezésre a Kyokushin Karate Diákolimpia Országos Döntője a veszprémi Arénában, ami már negyedik éve adott otthont a rendezvénynek közel 600 versenyző számára. Iskolánk egyik diákja, a 10.C osztályos Szabó Dominika is részt vett ezen a versenyen. Dominikának először Debrecenben egy elő versenyen kellett jól teljesítenie, hogy tovább juthasson egészen Veszprémig, ahol megmutatta mire is képes a tatamin (küzdőtéren). Dominika szeptemberben igazolt át barna övvel a Kisvárdai DOSC Karate csapatába, ahol elég gyorsan el kellett sajátítania a különbségeket.

A csapat Április 5-én pénteken reggel indult vonattal Budapestre a megmérettetésre, ott átszállt és egy újabb 2 órás vonatozás után megérkeztek Veszprémbe. Tömegközlekedéssel elutaztak a panzióig, majd mindenki elfoglalta a szálláshelyét és megvacsoráztak. Következő nap reggel 10 órától kezdődött a verseny, amelyet egy orvosi vizsgálat előzött meg.

Magáról az olimpiáról annyit kell tudnunk, hogy a rendezője a Veszprémi Fitt SE idén ünnepelte fennállásának harmincadik évét. A megmérettetésre nyugat- és kelet-magyarországi versenyzők jutottak tovább, összesen öt korcsoportban indulhattak: gyermek I. és II. serdülő, ifjúsági és junior.

Dominika helyt állt, és a korcsoportjában 13 versenyzőből a legjobb 8 közé bejutott. Rajta kívül még 6 versenyző volt a kisvárdai csapatból, közülük született egy III. és egy IV. helyezet.

A verseny után este még elmentek kikapcsolódni, majd vasárnap reggel hazaindultak.

Dominika innen is hálás köszönetet szeretne mondani egykori edzőjének, Igor Kapurának és szüleinek, hogy elindították ezen a kemény úton, és legvégül Markó Lászlónak jelenlegi edzőjének-, hogy felkészítette, bátorította és támogatta Őt.

Kövess minket a közösségi média oldalakon is:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Vissza