Hírek

A Kandó diákújságírói a 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon jártak

Szerző: Szabó Annamária (11.A)

Május 28-án Budapesten jártak a Kandó diákújságírói a 26.Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon, amelyet a DUE rendezett az Akvárium Klubban.

A DUE Médiahálózat – korábbi nevén a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete – Magyarország második legnagyobb újságíró szervezete. Alapítói 1989. szeptember 11-én hozták létre, és azóta fogja össze az iskolai diáklapokat és diákrádiókat, az újságírói pályára készülő általános és középiskolásokat, a kommunikáció szakos hallgatókat, és általában a média iránt érdeklődő fiatalokat, illetve segítőiket.

A rendezvény a médiában elhelyezkedő fiataloknak szólt (youtuberek, újságírók). Segít a pályájukhoz hasznos tudást elsajátítani.

Május 28-án kora reggel, 5:23-kor indultunk Záhonyból vonattal a rendezvényre. A csapatunk: Szabó Annamária, Szabó Dominika, Csákány Martin, Kiss Olívia Tímea, Bökönyi Richárd és a kísérőnk Rutkai Krisztina volt.

Először a Nemzeti Múzeumot látogattuk meg.

Ebédünk elfogyasztása után, körülbelül 12 óra magasságában megérkeztünk a sajtófesztivál helyszínére.
Éppen időben értünk Kovács András Péter humorista előadására, utána lehetőségünk volt egy fényképre, amit nem is szalasztottunk el.

Ezt követően egy 3D-s nyomtató segítségével egy madártollat nyomtathattunk.

Csoportunk egy része részt vett Takács András riporter előadásán, míg a másik fele internetes fogalmakról és veszélyekről töltött ki tesztet táblagépeken.

Utána szókerék játékban teszteltük le magunkat, ahol két random szóból egy történetet/cikket kellett fejlesztenünk.
Till Attilával tartottak egy interjút, ahol valamennyire ő vette át a műsorvezető szerepet, és egy fotó erejéig hozzánk is bevágódott.

Utoljára a vezetés szimulátort próbáltuk ki.


Ezeken kívül sok már érdekes program volt, mint:
elsősegélybemutató, kvízek, előadások, beszélgetés az Intim Torna Illegál tagjaival, a Stolen Beat-el és más emberekkel, KRESZ- és bűnmegelőzési teszt.


Végül valamivel éjfél után érkeztünk haza Záhonyba.
Mindannyiunknak tetszett a sajtófesztivál, mindenképp megérte elmenni, reméljük jövőre is ellátogathatunk újra.

Kövess minket a közösségi média oldalakon is:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Vissza