Hírek

Országos sikert ért el a Kandó elsősegélynyújtó csapata

A Celerus Bt. 2019. április 25-én és 26-án megrendezte Munkahelyi Elsősegélynyújtó Versenyének elődöntőjét Leányfalun, melyen iskolánk diákjai is részt vettek Józan Sándor felkészítésével és vezetésével.

Csapattagok: Dienes Dávid, Kovács Barbara, Fónagy Boglárka, Gál Ádám

Tanulóink olyan nagynevű cégek dolgozóival versenyezhettek, mint az Audi, Ikea, Coloplast, Stadler,  Mias és Beckton Dickinson csapata.

25-én a megérkezést követően a szálláshelyek elfoglalása után egészségfejlesztési továbbképzésen vettek részt a versenyzők, ezután egy 8 állomásos tesztversenyen is helyt kellett állniuk, ahol számot adtak a megszerzett tudásról.

Az aznapi fáradalmak kipihenésére kipróbálhatták a sárkányhajózást, majd elfogyasztották a bőséges svédasztalos vacsorát.

Zárásként lazíthattak a fedett termálvizes medencében, és a teniszpályát is igénybe vehették.

Másnap reggel a bőséges svédasztalos reggelit követően egyszemélyes újraélesztési gyakorlaton vettek részt a csapatok, majd szituációs feladatokat oldottak meg. Ebéd után elérkezett a 8 állomásos elsősegély nyújtó verseny ideje. Minden állomáson imitátorok segítségével valós baleseti helyszíneket modelleztek, ahol a csapatoknak a sérültek ellátása volt a feladatuk.

Az első helyszínen darázscsípés utáni allergiás reakció lépett fel, és ennek következtében áramütés történt.

A második helyszínen festés közben létrával felborultak, és a magasból estek.

A harmadik helyszín, amire nagyon büszkék vagyunk a reanimáció (újraélesztés) több segélynyújtóval és defibrillátorral, ahol a csapatunk olyan kiválóan oldotta meg a feladatot, hogy nem tudott pontot veszteni.

Következő helyszín a marószeres sérülés volt, ahol a versenyzőknek be kellett öltözni védőfelszerelésbe, mielőtt megkezdhették volna az ellátást.

Az ötödik helyszínen fűrészgéppel amputált felső végtagú sérültet kellett ellátni.

A 6. helyszínen gépkocsi gyalogost gázolt, akit koponyasérültként kellett ellátni.

A 7. helyszínen személygépkocsi balesetet imitáltak 4 sérülttel.

A 8. és egyben utolsó helyszínen egy kedélyes társaságban felborult a bogrács, égési sérülés keletkezett, ennek következtében a sérült megdobta az ételkészítőt, aki elvágta a kezét, a vér látványára pedig egyikőjük elájult és beütötte a fejét, koponyaalapi törése keletkezett.

A baleseti helyszíneken a csapatok általában rendkívül kevés pontot vesztettek. A szerzett pontokhoz hozzáadódott az előző napi egészségfejlesztési versenyben megszerzett pontszám, így a záhonyi Kandó-sokk csapata a multicégek felnőtt csapatait maga mögé utasítva 241 ponttal megnyerte a versenyt, és hazahozta nekünk a dicsőséges 1. helyet.

A versenysorozat következő magasabb szintű fordulóján, a döntőn is indul csapatunk, ahol bonyolultabb feladatok és éjszakai mentés is várható. Előre láthatólag május 30-án és 31-én kerül majd megrendezésre, ahol 6 helyszínen kell majd bebizonyítani rátermettségüket.

Gratulálunk a csapatnak az elért eredményhez, és köszönjük a felkészítést Józan Sándornak!

Kövess minket a közösségi média oldalakon is:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Vissza