Hírek

Gyalogtúra a Tátrában – 2019

Iskolánk diáksport egyesülete pályázati forrásnak köszönhetően két napos gyalogtúrával egybekötött kirándulást szervezett a gyönyörű Magas Tátrába 2019. március 21-én és 22-én, melyen diákok és pedagógusok egyaránt részt vettek.

A busz csütörtökön reggel 7 óra után néhány perccel indult. Első állomásként Kassát vettük célba, ahol megtekintettük a Felvidék egyik legcsodálatosabb gótikus katedrálisát, a Szent Erzsébet-dómot, majd szabadprogram következett.

A következő megállónk alkalmával felsétáltunk Közép-Európa egyik legnagyobb várához, a szepesi várhoz, ahol egy rövid ismertetőt követően közelebbről is megvizsgálhattuk az építmény monumentális méreteit. Sajnos felújítási munkálatok miatt a belső részt nem volt alkalmunk megtekinteni.

A nap utolsó látnivalója Lőcse volt, ahol a település főterét vettük górcső alá, és megtudtunk néhány érdekes információt a település történetéről, illetve Jókai Mór romantikus regényének főhősnőjéről a lőcsei fehér asszonyról.

Kellemesen elfáradva, de élményekkel teli elindultunk Zdiarba a festői hegyek között elhelyezkedő meseszerű Viktória *** szállóba, ahol a vacsora elfogyasztását követően lehetőségünk volt a létesítmény SPA helyiségébe felüdülni.

Reggel rendkívül tápláló és zamatos reggeliben volt részünk, mindenki megtalálhatta az ízlésének megfelelő ételt.

Bepakoltuk a poggyászokat a buszba, majd elindultunk a Poprádi tóhoz, ahol közel 10 km gyalogtúrát teljesítettünk. A tájat még javában hó borította, ahogy haladtunk a tó irányába az út két oldalán csaknem a derekunkig ért a hó. A felfelé vezető út csúszós volt, de megérte a fáradalmakat az ámulatba ejtő panoráma látványa, amit általában csak a filmeken lát az ember.

A nap utolsó állomásaként a Tátra déli oldalának második legnagyobb tavát, a Csorba-tavat tekintettük meg, majd Eperjesen megálltunk egy rövid bevásárlásra és indultunk haza, este fél 8 magasságában érkeztünk Záhonyba.

Köszönjük a túra szervezését Kovács Sándor tanár úrnak, felejthetetlen élményben volt részünk.