Hírek

Diákjaink megyei rendészeti csapatversenyen vettek részt Nagykállóban

Iskolánk csapata második alkalommal vett részt a rendészet és közszolgálat ágazati képzésben tanuló középiskolások részére kiírt rendészeti csapatversenyen március 8-án. A verseny egyfordulós, komplex csapatverseny volt.
A versenyfeladatok elméleti tudás méréséből, szakmai irányultságú műveltségi feladatok megoldásából, míg a gyakorlati tudás mérése akadálypálya teljesítéséből, lövészeti képességből és fizikai tejesítő képesség felméréséből, azaz hanyatt fekvésből felülés, mellső fekvőtámaszban karhajlítás-nyújtás, hajlított karú függés, és helyből távolugrásból állt.
A rendőri szakmai feladat során a versenyen két feladatot kellett teljesíteni a csapatoknak.
Az 1. feladat próbabábu felöltöztetése télen közterületen járőrszolgálatot ellátó rendőr egyenruhájához rendszeresített ruházati termékek és az egyenruhán viselhető jelzések, díszítőelemek, jelvények, kitüntetések kiválasztásából állt.
A 2. feladat gyalogos járőr felszerelési tárgyainak kiválasztása, csoportosítása volt.
A katasztrófavédelmi szakmai-ügyességi feladat is két részből tevődött össze.
Az 1. feladat gépjárműfecskendőn elhelyezett tűzoltó szakfelszerelések felismerése volt. A 2. versenyszám tűzoltó szakfelszerelésekkel síkban végrehajtott szerelési feladatából állt. A tűzoltó gépjárműfecskendőről egy „B” tömlőből álló alapvezetéket és két „C” tömlőből álló sugarat kellett szerelni, a „B” tömlő végére osztót elhelyezni és annak jobb ágára kellett a két C tömlőből álló sugarat csatlakoztatni, majd a sugárcsövet célra tartani.
A büntetés-végrehajtási szakmai ügyességi feladat során pedig egy zárkában a fogvatartottak birtokában nem tartható 10 darab tárgy megtalálása volt a feladat 5 percen belül.
A megyei versenyen 10 középiskola csapata indult, melyen az értékes 6. helyet sikerült megszerezni.

A csapat tagjai: Czap László 12 c, Kállai Miklós János , Őszt Tamás és Tóth Gergő ll c osztályos diákok voltak.

Kövess minket a közösségi média oldalakon is:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Vissza